1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. CEZAYİR

  4. Cezayir Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine İtiraz
Cezayir Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine İtiraz

Cezayir Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine İtiraz

Cezayir cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Buteflika'nın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesine, adaylardan Ali Bin Felis tepki gösterdi ve seçimin adil olmadığını, oldu bittiye getirildiğini ileri sürdü.

20 Nisan 2014 Pazar 12:36A+A-

Cezayir'de, cumhurbaşkanı adaylarından eski Başbakan Ali bin Felis, seçim sonuçlarına itiraz edeceğini belirtti. Seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre, mevcut cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika kazandı. Buteflika yeniden seçilmesiyle birlikte dördüncü defa cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak. Bueflika'nın ilerleyen yaşı ve sağlık sorunları ülkede sıkça gündeme gelen konular arasında yer alıyor.

Ali Bin Felis, başkent Cezayir'de düzenlediği basın toplantısında, "Seçim sonuçlarını kabul etmiyorum. İtiraz için siyasi ve barışçıl tüm yollara başvuracağım" dedi.

Seçimlerin nezih bir ortamda yapılmadığını ileri süren Felis, "Seçimler şeffaf olmadığı için kendimi başarısız addetmiyorum. Anayasa Konseyi de 'ülkeyi yönetecek kişinin fiziksel ve zihinsel sağlığının yerinde olması gerektiği' yönündeki şartı kaldırarak bu şeffaflığı zedelemiştir" diye konuştu.

Felis, "Cezayir rejimi artık tıkanma noktasına gelmiştir ve değişmesi gerekmektedir. Bu ise ancak demokrasiyle gerçekleşir. Stalin bile bu kadar yüksek oy almamıştı. Bu, halkı küçük görmekten başka bir şey değildir" ifadesini kullandı.

ESKİ BAŞBAKAN SELLAL: BUTEFLİKA'NIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Eski Cezayir Başbakanı Abdulmalik Sellal, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın sağlık durumunun ülkeyi yönetmesine engel olmayacağını söyledi.

Buteflika'nın seçim kampanyasını yürüten Sellal, başkent Cezayir'de seçim sonuçlarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, "Buteflika'nın sağlık durumu ülkeyi yönetecek kadar iyi" dedi. Sellal ayrıca seçim günü Buteflika'yla uzun süren birkaç görüşme yaptığını ve kendisinden seçim sonrası dönemle ilgili değerlendirmeler aldığını ifade etti.

Buteflika'nın dördüncü dönem cumhurbaşkanı seçilmesini, "halkın duyduğu güvenin göstergesi" şeklinde değerlendiren Sellal, "Cumhurbaşkanının yardımcıları, sağlıklı işleyen bir kafa yapısı ile siyasi ve diplomatik deneyime ihtiyaç duyar. Buteflika tüm bu özellikleri kendinde barındıran biri" diye konuştu.

 (Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT