1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bingöl'den Suriye'ye Yardım Tırı
Bingöl'den Suriye'ye Yardım Tırı

Bingöl'den Suriye'ye Yardım Tırı

Bingöl-Bilgi ve Düşünce Derneği topladığı yardımları İHH Kilis deposundaki yetkililere teslim etti.

21 Nisan 2014 Pazartesi 11:58A+A-

Bingöl'de faaliyetlerini yürüten Bilgi ve Düşünce Derneği, Suriye konuluı yaptığı yardım çalışmasıyla topladığı yardımları İHH'nın Kilis'te bulunan deposuna teslim etti.

Bilgi ve Düşünce Derneği'nden yapılan açıklama:

***

Suriye İntifadası 4.yılına girerken oradaki insani durum gün geçtikçe daha da kötüleşerek devam etmekte. Esed diktatörüne karşı ayağa kalkan onurlu kardeşlerimiz,Bizlerden gelecek yardımlara daha çok ihtiyaç duymaktalar.

Dernek olarak Ümmeti ilgilendiren her konuya gücümüz nisbetinde müdahil olmayı şiar edindik, Ümmet halklarının yaşadığı sıkıntılara kayıtsız kalmanın Mahşer günü Rabbimiz tarafından hesaba çekileceğimiz şuuru ile hareket ettiğimizi belirtir, Bu vesile ile Derneğimiz bünyesinde toplanan  para yardımlarıyla satın aldığımız bir tır insani yardım malzemesini Suriye’de ki Müslüman kardeşlerimize ulaştırılmak üzere Kilis’te bulunan İHH deposuna teslim ettik.

Satın alınan malzemeler  9 ton makarna ,11 ton bulgur ve bir miktar giyim eşyası içermekte idi,Tıra eşlik eden dernek üyesi kardeşlerimiz, İHH  yetkilileri ile görüşerek Suriye’de ki insani durum ile ilgili son  bilgileri aldılar.

2013 yılında gönderdiğimiz bir tır yardım malzemesinin ardından bu yılda ikincisini gönderdiğimiz bu yardımların devam edeceğini belirtir,Suriye konusunda belli çevrelerin yaydığı dezenformasyona itibar etmeyip Suriye’de ki kardeşlerine yardım elini uzatan  Bingöl halkına teşekkür ediyoruz.

1-(1).jpg

5-020.jpg

4-020.jpg

6-015.jpg

7-013.jpg

tir.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum