1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Bangladeş'te Halk Sokaklarda İdamı Protesto Ediyor
Bangladeş'te Halk Sokaklarda İdamı Protesto Ediyor

Bangladeş'te Halk Sokaklarda İdamı Protesto Ediyor

Bangladeş'te dün idam edilen Cemaat-i İslami Lideri Şehid Abdulkadir Molla için kılınan gıyabi cenaze namazı öncesinde ve sonrasında birçok noktada polisle göstericiler arasında çatışmalar çıktı.

13 Aralık 2013 Cuma 13:13A+A-

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Şehit Abdüldakir Molla'nın dün akşam idam edilmesinin ardından ülke genelinde Cemaat-i İslami taraftarlarının tepkileri devam ediyor. Başkent Dakka başta olmak üzere ülkenin pek çok kentinde cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazları kılındı. Namaz öncesinde ve sonrasında birçok noktada polisle göstericiler arasında çatışmalar çıktı. 

Dakka'da polis protestoları önlemek için yoğun çaba harcamasına karşın, AGB Koloni, Arambag, Naya Paltan ve Fakirapul semtinde kitleler gösterilere katıldı.  

Fakirapul semtinde gıyabi cenaze namazı sonrasında Molla'nın idam edilmesini protesto eden grup ile polis arasında çatışma çıktı. Polisin grubun üzerine ateş açması sonucu göstericiler taş ve sopalarla karşılık verirken, olaylar büyüyerek diğer semtlere yayıldı. Protestolarda çok sayıda araç ateşe verildi. 

Başkent çevresindeki olaylarda çok sayıda kişinin yaralandığı ve ölenler de olduğu bildiriliyor. Ancak konuyla ilgili resmi makamlardan ya da Cemaat-i İslami tarafından bir açıklama yapılmadı. 

abdulkadir_molla-protesto-20131213-01.jpgabdulkadir_molla-protesto-20131213-02.jpgabdulkadir_molla-protesto-20131213-03.jpgabdulkadir_molla-protesto-20131213-04.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum