1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAHREYN

  4. Bahreyn Muhalefeti Sokaklara İniyor
Bahreyn Muhalefeti Sokaklara İniyor

Bahreyn Muhalefeti Sokaklara İniyor

Vifak Partisi, aralıksız 16 gün devam edecek gösteriler düzenleme kararı aldı.

02 Şubat 2013 Cumartesi 00:05A+A-

Bahreyn'de yönetim karşıtı gösterilerin ikinci yıl dönümü yaklaşırken, muhalefet, 16 gün aralıksız gösteriler düzenlenmesi kararı aldı.

Ana muhalefetteki Şii Vifak Partisi tarafından yayımlanan açıklamada, 'Vifak partisi, bugün başlayan ve Bahreyn'in çeşitli bölgelerinde aralıksız 16 gün devam edecek muhalif gösterileri organize edecektir' ifadesine yer verildi.

Bahreyn'de demokratik reform talepleriyle 14 Şubat 2011'de başlatılan gösterilerin ikinci yıl dönümüne kısa bir süre kaldığına dikkat çekilen açıklamada, 'demokratik talepleri karşılanmadıkça ve reformlar uygulanmadıkça muhalefetin taleplerinden vazgeçmeyeceği' vurgulandı.

Bahreyn'de bugün El-Belde El-Kadim semtinde 16 gün devam etmesi kararlaştırılan muhalif gösterilerin ilki düzenlenmişti. Bahreyn bayrakları taşıyan göstericiler, muhalefet liderlerinin tutuklanması ve haksız olarak nitelendirdikleri yargı kararlarını da protesto etmişti.

Olaysız sona eren gösterinin ardından aralarında Vifak partisinin de bulunduğu Bahreyn'de etkin 6 muhalif grup, yayımladıkları ortak açıklamamayla tüm talepler gerçekleşene kadar gösterilere devam edileceğini belirtmişti.

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife'nin ulusal diyaloğun tekrar başlatılması yönündeki çağrısına geçen günlerde muhalefet olumlu karşılık vermiş, ciddi ve verimli bir diyalogdan yana olduklarını açıklamıştı.

Öte yandan muhalefet 10 gün sonra başlaması beklenen diyalog sürecinde hükümetin de taraf olmasını talep ederken, hükümet sadece diyalog sürecini yönetmekte ısrar ediyor.

Bahreyn'de 14 Şubat 2011'den beri, 'anayasal monarşi' talebiyle Şii Vifak Partisi'nin başını çektiği muhalif gösteriler düzenleniyor. Hükümet ana muhalefetteki Vifak Partisi'ni gösterileri kışkırtmakla suçluyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT