1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Atatürk Heykellerine ve LGBT’ye Selam
Atatürk Heykellerine ve LGBT’ye Selam

Atatürk Heykellerine ve LGBT’ye Selam

LGBT’lilerin tanınma ve anayasal güvenceye kavuşma sorununa çözüm bulmakta pek heveskâr davranan HDP’lilerin Atatürkçü ideoloji, sembol ve kurumları dert etmeyişi nasıl garip karşılanır ki?

27 Nisan 2015 Pazartesi 01:54A+A-

Kenan Alpay / Haksöz Haber

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dışında ‘zorunlu’ sıfatıyla anılan başka bir ders biliyor musunuz? Sadece matematik, fen, sosyal, coğrafya, tarih gibi dersler değil bu ülkede resim, müzik hatta beden eğitimi de zorunlu oysa. İçeriğinden işlenişine hatta öğrencilere kazandırılmak istenen temel davranış özelliklerine değin Milli Eğitim müfredatında yer alan hemen bütün derslerin merkezinde yer alan temel değer ve vurgulu hedef nedir? Laik ve ulus kimlik üzerine oturan Kemalizm hiç şüphesiz.

Milli Eğitim Temel Kanunu hangi ideoloji, siyaset, kültür, tarih, toplum ve din anlayışı üzerinde bina edilmek isteniyor? Eğitimi bir bütün olarak inkâr ve asimilasyonun, zorbalık ve tek tipleştirmenin meşrulaştırma ve yaygınlaştırma aracı kılan iktidar sınıfları hangi ideoloji ve kimlikten neşet ediyor? Tereddütsüz Kemalizm’den neşet ediyor.

Peki, nasıl oluyor da yaklaşan seçim döneminde CHP ve HDP, zorunlu din derslerini kaldırma vaadiyle eğitim öğretimde Kemalizme dokundurtmadan özgürlük manifestoları yarıştırabiliyorlar? Bu tuhaf tutarsızlığın arka planında tutarsızlıktan daha çirkin ve özünde İslam’a karşı nefret dolu seküler bir mantık yatıyor galiba.

Yazının Devamı >>>