1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Atatürk Çocuğu Boyun Eğmez, Savaşır!
Atatürk Çocuğu Boyun Eğmez, Savaşır!

Atatürk Çocuğu Boyun Eğmez, Savaşır!

​​​​​​​Modern Türkiye’de Atatürk ve Atatürkçülük ne kadar yanlış, çirkin veya kötü olursa olsun her türlü söylem ve davranışı meşru ve makbul kılmaya yeten biricik sihirli formül olarak işlevini yerine getirmektedir hala.

20 Mart 2018 Salı 13:38A+A-

Kenan Alpay’ın analizi:

Sahne ve magazin dünyasının kadın pop müzik sanatçısı “Hiçbir zaman boyun eğmeyeceğim, her zaman savaşacağım. Ben bir Atatürk çocuğuyum.” haykırışıyla baskılara meydan okumuş. Ortaya çıktığı günden bu yana güzel sesi ve şarkılarıyla değil ileri düzeyde teşhirciliği ve en mide bulandırıcı erotik şovlarıyla ‘hadise’ler yaratan hatun kişi yasaklarla mücadele edeceğini açıkça ilan ediyor. Cumhuriyet’te okudum, yalan yazmazlar herhalde.

Şöhret ve cazibesini teşhircilik ve erotizme borçlu söz konusu hatun kişi RTÜK’ün bazı klipleri yasaklamasına karşı şöyle tepki göstermiş: “Ahlaksızlık sizin kafanızda.” Anlaşıldığı kadarıyla herhangi bir ahlaksızlık yaptığını kabul etmek bir tarafa teşhirci ve erotik şovlarıyla toplum üzerinde oluşturduğu olumsuz etkileri izole etmeye uğraşan raportörleri ahlaksız olmakla suçluyor. Eee, Atatürk çocuğu dediğin böyle olur: Hattı müdafaa değil sathı müdafaa ile savunma yerine saldırı stratejisiyle cepheyi kurulabilecek en ileri uca kurmayı teamül edinmişler bir kere.

Yazının Devamı >>>