1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ataş: Baharda Referandum Olabilir
Ataş: Baharda Referandum Olabilir

Ataş: Baharda Referandum Olabilir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş, "Ocak ayı içinde bu görüşmeler yapılır ve referanduma gidecek bir sonuç ortaya çıkabilirse, muhtemelen baharda böyle bir referandum yaşanabilir" dedi.

19 Ekim 2016 Çarşamba 22:41A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, bir televizyon kanalında katıldığı programda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"Başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliği teklifinin hangi aşamada olduğuna" ilişkin soru üzerine Ataş, başkanlık sisteminin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı konuşmalar çerçevesinde Türkiye'nin gündemine oturan bir mesele olduğunu belirtti.

Ataş, "Bahçeli, Türkiye'de başkanlık sisteminin gerekliliğini fark etmiş olmalı ki bu konuyu konuşmalarında Türkiye'nin gündemine getirmiş oldu. Son birkaç yıldır konuşuyoruz, başkanlık sistemi sadece AK Parti ile ilgili bir konu değil, Türkiye'nin sistem meselesiyle ilgili bir konu." diye konuştu.

"Yarı başkanlık ya da partili cumhurbaşkanlığı denilse, AK Parti cephesinde kabul görebilir mi?" sorusuna Ataş, "Ümit ediyorum ki önümüzdeki günlerde, belki AK Parti'nin önerisi olarak, belki MHP'li sayın milletvekillerinin buna katkı sağlamaları suretiyle bir teklif olabilir. Bunlar henüz konuşulmuş, netleştirilmiş şeyler değil ancak Sayın Bahçeli'nin Türkiye'nin geleceğiyle ilgili, bu süreçle ilgili böyle bir hassasiyeti, sağduyulu düşünmesi takdire şayan bir duruştur." yanıtını verdi.

AA

HABERE YORUM KAT