1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Arakanlı Müslümanların Temsilcisinden Erdoğan'a Tebrik
Arakanlı Müslümanların Temsilcisinden Erdoğan'a Tebrik

Arakanlı Müslümanların Temsilcisinden Erdoğan'a Tebrik

Arakanlı Müslümanların haklarını savunmak için kurulan Avrupa Rohingya Konseyi (ERC), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim başarısını kutladı.

25 Haziran 2018 Pazartesi 14:55A+A-

Konsey Başkanı Hla Kyaw yaptığı açıklamada, "Avrupa Rohingya Konseyi ve Arakanlı Müslümanlar adına Recep Tayyip Erdoğan'a Türkiye'deki cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerindeki tarihi zaferinden dolayı en kalpten tebriklerimizi yolluyoruz." ifadesini kullandı.

AK Parti ve Türkiye halkına da tebriklerini ileten Kyaw, "Türkiye'ye daha refah ve istikrarlı bir gelecek diliyoruz. Ayrıca tüm dünyadaki Müslümanların karşılaştığı sorunlarla daha kolay başa çıkmasını diliyoruz. Arakanlı Müslümanlar bu zafer için hep dua etti." diye konuştu.

Kyaw, Türk hükümeti ve halkının, insani yardım, sürdürülebilir kalkınma ve siyasi çözüm gibi her alanda Arakanlı Müslümanların yaralarını sarmada öncü rol oynadığını vurgulayarak, "Avrupa Rohingya Konseyi ve Türkiye'nin Arakanlı Müslümanlar krizi konusunda güçlü bir ilişkisi ve işbirliği var. Bu tarihi zaferin ardından Arakanlı Müslümanların acılarını dindirmek için aramızdaki bu ilişki ve iş birliğini daha da güçlendirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT