1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Almanya’da Mısır ve Suriye Direnişine Destek
Almanya’da Mısır ve Suriye Direnişine Destek

Almanya’da Mısır ve Suriye Direnişine Destek

Mısır ve Suriye’de gerçekleştirilen saldırılar Almanya’nın Köln ve Essen şehirlerinde yüzlerce kişinin katıldığı gösterilerle protesto edildi.

26 Ağustos 2013 Pazartesi 00:34A+A-

HAKSÖZ HABER

Mısır’da gerçekleştirilen kanlı darbe ve Suriye’de gerçekleştirilen Kimyasal saldırılar Almanya’nın Köln ve Essen şehirlerinde yüzlerce kişinin katıldığı gösterilerle protesto edildi.

Köln’de Cuma günü farklı sivil toplum ortak gerçekleştirdiği, Essen ise Cumartesi günü Müslümanlarda Dayanışma Platformunun organizasyonu ile gerçekleşen ve farklı kavimlerden birçok kişinin katıldığı protestolarda, yaşanan zulümlerin artık dayanılmaz bir hal aldığı ve masum insanların zalimlerin kendi iktidar hırsları için katledildiğinin belirtildiği konuşmalar yapıldı.

Platform adına açıklama yapan Murat Yılmaztürk’ün konuşmalarında şu vurgular ön plana çıktı.

“Batılılar insanların sandığa gitmesi telkinlerinde bulunuyorlar, sandıktan müslümanlar başarılı çıktığında da darbe ile halkın iradelerini yok etmeye çalışmaktadırlar. Bu oyunu Filistin’de de gördük, Hamas sandıktan başarı ile çıkınca halkın seçimini tanımayıp yok saydılar. Şimdide Mısır’da halkın seçtiği Mursi’ye 1 yıl bile müsaade etmeden kanlı bir darbeyle halkın iradesini yok saydılar.

Biliyoruz ki, Demokrasi dedikleri oyun sadece batılıların ve işbirlikçilerinin kendi iktidarlarını meşru gösterme çaları için makyajdır. Onların asıl amacı sadece kendilerine hizmette kusur etmeyecek işbirlikçilerinin iktidarla olmalarıdır. Zalimler ve işbirlikçileri halkları kültürel, ekonomik ve siyasi olarak kendilerine benzetme çabasındalar. Eğer kendilerine benzetemez ve teslim olmuş, uşaklaştırılmış bir halk oluşturamazlarsa iktidarlarını korumak için binlerce, onbinlerce, yüzbinlerce masum insanı katletmektenden asla gözlerini kırpmazlar ve kırpmıyorlar da.

Suskunluğun katliamlara destek olduğunu biliyoruz. Bu hal içerisinde olan biz müslümanlar dualarımızı ve seslerinizi daha da gür bir şekilde çıkararak Mısır ve Suriye’deki kardeşlerimize daha fazla destek olacağız. Zalim, katil Sisi ve Beşşar yaptıkları bu katliamlarda cesaretlerini maalesef biraz biz müslümanların sessizliklerinden almaktadırlar.

Acılarımızda, Sorumluluklarımızda büyük ve derdimiz aynı. Ümmet olma bilinci ile hareket etmeyi Rabbimizden niyaz ediyoruz.”

Eylemde sık sık, "Defol Sisi, yanındayız Mursi", "Defol Sisi, yanındayız Mursi", "İhvan'a selam, direnişe devam", "Şehit Esma yolun, yolumuz", "Kahrolsun İşbirlikçi Hainler" sloganları atıldı.

FOTO GALERİ

1-012.jpg

2-011.jpg

3-009.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum