1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Allahuekber’e 1 Yıl Hapis!
Allahuekber’e 1 Yıl Hapis!

Allahuekber’e 1 Yıl Hapis!

Darbeciler, 28 Şubat sürecinde henüz 14 yaşında gözaltına alınan ve idamla yargılandıktan sonra 10 yıl hapis yatan İmam Hatip lisesi öğrencisi Yakup Köse’nin peşini bırakmıyor.

10 Mayıs 2012 Perşembe 00:40A+A-

Akit’e konuşan Köse, “28 Şubat darbesiyle ilgili dava açtığım için benim dosyalarımı tozlu raflardan indirmeye başladılar. Cezaevindeyken ‘Allahu Ekber’ diye yüksek sesle tekbir getirmiştim. Hakkımda dava açıldı ve 1 yıl hapis cezası verdiler. Yargıtay bu cezayı geçtiğimiz günlerde onayladı. Beni tekrar cezaevine sokmak istiyorlar. Ama beni yıldıramazlar. Mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim” dedi.

1999’da İstanbul 6 No’lu DGM’de yargılandığını belirten Köse, “1999 yılında duruşmada ‘Allah, Bismillah, Allahu ekber’ diye yüksek sesle tekbir getirdiğim için, onlara göre slogan attığım için disiplin cezası almıştım. Cezaevi yönetimi disiplin cezasıyla yetinmemiş, bir de adlî makamlara suç duyurusunda bulunmuştu. 12 yıl sonra bu davadan haber geldi. UYAP üzerinden gönderilen mesajda, ‘İstanbul Özel Yetkili 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2000/102 no’lu dosyasından ceza aldınız. Hapis kararınız infaza verilmiştir’ deniliyor. Birileri benim peşimi bırakmıyor” diye konuştu. Kendisine ceza veren hakimin şu anda Ergenekon sanıklarının avukatlığını yapan Metin Çetinbaş olduğunu belirten Köse, şunları söyledi: “28 Şubat döneminde cuntanın brifinginden geçmiş, şimdi ise Ergenekon avukatları arasında olan Çetinbaş, tekbir getirdiğim için 1 yıl hapis cezası verdi. Bu karar 12 yıl sonra Yargıtay tarafından onandı. Allahu Ekber demek suçsa, Türkiye’nin yüzde doksanı bu suçu her gün işliyor. Hiç alakam olmamasına rağmen beni örgüt üyeliğiyle tutukladılar.”

Hasan Tosun / Yeni Akit 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum