1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Akşener: Enflasyonla Değil Esnafla Mücadele Planı
Akşener: Enflasyonla Değil Esnafla Mücadele Planı

Akşener: Enflasyonla Değil Esnafla Mücadele Planı

Ekonomik planlamalara ilişkin eleştirilerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Enflasyonla mücadele planı değil esnafla mücadele planı" dedi.

16 Ekim 2018 Salı 11:20A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup konuşmasında, ekonomik planlamalara ilişkin eleştirilerde bulundu, "Meğer başımıza bütün bu çorapları ören bakkallar, pazarcılar, fırıncılarmış. Bütün esnaf kafa kafaya vermiş ekonomiye karşı saldırıya geçmiş. Açıklanan enflasyonla mücadele planının özeti bu, enflasyonla mücadele planı değil esnafla mücadele planı" dedi.

Enflasyonla mücadele adına izlenen politikaları eleştiren Meral Akşener grup konuşmasında şunları söyledi: 

Meğer başımıza bütün bu çorapları ören bakkallar, pazarcılar, fırıncılarmış. Bütün esnaf kafa kafaya vermiş ekonomiye karşı saldırıya geçmiş. Açıklanan enflasyonla mücadele planının özeti bu, enflasyonla mücadele planı değil esnafla mücadele planı...

Bu kafayla ilerlersen esnaf sattığı ürünün yerine bir şey koyamaz hale gelecek. Raflar boş kalacak. Yıllar sonra kıtlıkla karşı karşıya kalacağız. İn demekle iniyorsa hadi bakalım işsizliği indirin.

Ak parti ne oldum delisi olmuş, kendisini iktidara taşıyanlara savaş açmıştır. ABD'ye diz çöküp papazı verenler gariban esnafı hain ilan ediyor. Hırsızı, fırsatçıyı yakala cezasını ver ama ekonominin halinden sen sorumluyken esnafı infaz etme. Ve bil ki asıl fırsatçı sensin Sayın Erdoğan...

Yine liyakat aramıyor, yaptığı hataları alkışlayanlardan kurul kuruyor. Kurula girenlerin ilk işi makam arabalarını beğenmemek oldu... Türkiye'nin iş insanlarını, esnaf odalarını, partilerini topla ve danış. Kalabalık toplantılarda kendini alkışlatman sorunları çözmeyecek. Buralar politika kurulu değil yandaş arpalığıdır... Allah korusun buralar politika üretmeye kalkarsa olacakları hayal bile edemiyorum.

HABERE YORUM KAT