1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SOMALİ

  4. Ağır Yaralı Gazeteciye İHH Sahip Çıktı
Ağır Yaralı Gazeteciye İHH Sahip Çıktı

Ağır Yaralı Gazeteciye İHH Sahip Çıktı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Somali'de ağır yaralanan gazetecinin ameliyat edilmesini sağlıyor.

01 Mayıs 2012 Salı 23:43A+A-

İHH İnsani Yardım Vakfı, Somali’de yaşanan bir iç çatışmayı görüntülemek isterken ağır yaralanan ve maddi imkânsızlıklardan dolayı tedavi olamayan gazeteciye sahip çıktı. Somalili gazeteci ameliyat edildikten sonra çok sevdiği mesleğine geri dönebilecek.

Dünyanın birçok ülke ve bölgesinde savaş ve iç çatışmalarla zarar gören insanların hem toplumsal hem de bireysel her türlü ihtiyaçlarını karşılamayı görev edinen İHH, bu kapsamda Somali’de görev başında ağır yaralandıktan sonra Uganda’ya iltica etmek zorunda kalan gazeteciyi tedavi ettirecek.

Somali’li gazeteci Ahmed Omar Hashi yaklaşık 3 yıl önce Somali’deki iç çatışmaları haber yapmak için yanındaki kameramanı ile birlikte çatışma bölgesine gitti. Ancak Hashi ve yanındaki kameraman arkadaşı gittikleri bölgede iki ateş arasında kaldı. Gazetecilik görevlerini yapmak isterken bir anda iki ateş altında kalan Hashi çatışmada ağır yaralanırken kameramanı hayatını kaybetti.

Ağır yaralanan Hashi yaralı şekilde Uganda’ya iltica etti ve burada yaklaşık 3 yıl boyunca göğsündeki mermi ile yaşamak zorunda kaldı. Ancak maddi imkansızlıklardan ötürü burada da tedavi olamayan gazeteci Ahmed Omar Hashi’ye İHH İnsani Yardım Vakfı sahip çıktı.

Gazeteci Hashi’nin bütün ameliyat ve tedavi masrafları İHH tarafından karşılanacak.

Yapılacak ameliyat ve tedavi’nin ardından sağlığına kavuşacak olan Hashi yeniden gazetecilik mesleğine dönecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Bu arada İHH İnsani Yardım Vakfı Somali'de pek çok alanda yardım faaliyetlerine  devam ediyor. -  

HABERE YORUM KAT