1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Adem Özköse “Kaçak Yolcu” Kitabını Anlattı
Adem Özköse “Kaçak Yolcu” Kitabını Anlattı

Adem Özköse “Kaçak Yolcu” Kitabını Anlattı

Özgür-Der Lise Gençliğinin gerçekleştirdiği kitap söyleşilerinin bu ayki konuğu Kaçak Yolcu kitabının yazarı Adem Özköse idi.

16 Ekim 2017 Pazartesi 02:02A+A-

Adem Özköse’nin 2006 yılında Afganistan’a yaptığı kaçak yolculuğu konu alan kitabın konuşulduğu söyleşide ilk olarak Adem Özköse, gezisinde yaşadığı ilgi çekici olayları gençler ile paylaştı, ardından Özgür-Der Lise Gençliğinin kitap hakkındaki duygu ve düşünceleri tartışıldı.

Gençlerin büyük ilgiyle dinlediği ve görüşlerini beyan ettikleri sohbet havasında gerçekleşen söyleşide Adem Özköse, Mücahitlerin gündelik yaşantısı, bölgenin tarihsel süreci ve savaşların coğrafyadaki etkileri, Afganistan-Veziristan bölgesindeki Rus işgali ve daha sonrasındaki sosyo-politik gelişmeleri aktardı.

adem_ozkose_liseli_gencler_2.jpg

adem_ozkose_liseli_gencler.jpg

Ayrıca meşakkatli yolculuğu esnasında yaşadığı ve yine bu yolculuk esnasındaki tecrübelerini de gençlere anlattı. Bu bağlamda "Milliyetçiliğin" İslam Ümmetini nasıl parçaladığını ve hem fikirsel hem de pratik boyuttaki yıkıcı tesirlerini belirtti. Milliyetçilik akımından dolayı tek bir ümmet olmakla görevlendirilen Müslümanların, kendi iç çekişmeleri ile uğraşırken Batı sömürüsüne daha açık bir hale gelmesini sağladığını söyledi.

Son olarak soruları cevaplayan Adem Özköse, gençlerin Kaçak Yolcu kitabını imzalayarak programa son verdi.

Özgür-Der Lise Gençliğinin kitap söyleşilerine Hülya Şekerci’nin “İman ve İsyan” kitabı ile devam edileceği de programın sonunda belirtildi.

img_4134.jpg

Haber: İbrahim Kayacan, Yahya Eker

Fotoğraf: Şükrü Güdük, Ercüment Gül

HABERE YORUM KAT