1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suriye’de El Kaide Var; ABD'den Silah Yok!
Suriye’de El Kaide Var; ABDden Silah Yok!

Suriye’de El Kaide Var; ABD'den Silah Yok!

ABD, muhalifleri silahlandırıyor diyenlere ABD'den cevap gibi açıklama: "Muhalifler el-Kaide ile irtibatlı, silahlandırmayacağız!"

29 Şubat 2012 Çarşamba 15:02A+A-

Beyaz Saray, El Kaide'nin, Suriye'deki olaylardan faydalanmaya çalıştığını ve muhalefeti silahlandırma konusunun Washington'un gündeminde yer almama nedenlerinden birinin de bu olduğunu bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, “El Kaide ve diğer aşırılık yanlısı unsurların”, Beşar Esad'ın saldırganlığının neden olduğu durumdan yararlanmaya çalıştığını bildiklerini söyledi. Carney, aşırılık yanlısı unsurların, “bölge halkı ve bu durumda Suriye için, büyük bir özgürlük ve demokrasi savunucuları olarak ortaya çıktıklarını” belirtti.

Carney, “ABD'nin, El Kaide'nin Suriyeli muhaliflerle ne derece işbirliği yaptığını açıkça ortaya koymadığını” dile getirerek, sadece bu nedenle olmamakla birlikte, tutumlarının, Suriye'deki durumu daha fazla askerileştirmenin zamanının gelmediği yönünde olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ise CBS News programına verdiği özel demeçte, Suriyeli muhalifleri silahlandırmanın şu an çok riskli olduğunu ve Türkiye, Lübnan ve Ürdün sınırlarına tankları sevk etmeyeceklerini belirtmişti.

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum