1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. 40 Bin Filistinli Mesicid-i Aksa'da Namaz Kıldı
40 Bin Filistinli Mesicid-i Aksa'da Namaz Kıldı

40 Bin Filistinli Mesicid-i Aksa'da Namaz Kıldı

İşgalcinin girişlerde yaş sınırlamasını kaldırması üzerine Mescidi Aksa bugün hınca hınç doldu.

21 Kasım 2014 Cuma 21:30A+A-

Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılarının ardından gelen geniş çaplı tepkiler karşısında havayı yumuşatma amacıyla Mescidi Aksa'ya giriş için yaş sınırlaması uygulamasını kaldırmak zorunda kalması üzerine bu kutsal mabette cuma namazlarında yine eski büyük kalabalık oluştu.

7 Kasım tarihinde Mescidi Aksa'ya giriş için yaş sınırlamasını 35'e indiren işgal rejimi 14 Kasım Cuma günü tamamen kaldırmıştı. İşgal yönetimi dün akşamdan yaptığı açıklamada bugün (21 Kasım) için de herhangi bir yaş sınırlaması uygulamayacağını bildirmişti. Bunun üzerine Kudüs'ün gençleri de Cuma namazlarını kılmak için bu kutsal mabede koştular ve Mescidi Aksa Müdürü Ömer el-Kisvani'nin yaptığı açıklamaya göre bugün kırk bin kişiyi aşan bir cemaat oluştu. Katılanlar arasında her yaştan insanlar vardı.

Bugünkü cemaatin içerisinde Erez sınırından geçerek Kudüs'e gelmiş olan 200 kadar da Gazzelinin yer aldığı ifade edildi.

Mescidi Aksa çevresinde bugün herhangi bir olay çıkmadığı ancak Kudüs ve Batı Yaka şehirlerinde muhtelif yerlerde Mescidi Aksa'ya destek amacıyla düzenlenen gösterilere ve yürüyüşlere işgal güçlerinin müdahale etmesi sebebiyle bazı yerlerde çatışmalar ve yaralanmalar olduğu haber verildi.

İşgal rejimi Mescidi Aksa'da da yaş sınırlaması uygulamamakla birlikte çevresine çok sayıda asker ve polis gücü yerleştirmişti.

HABERE YORUM KAT