1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Zulüm Üreten Bürokrasi Çarkı Hukuk Marifetiyle Engellenebilir!
Zulüm Üreten Bürokrasi Çarkı Hukuk Marifetiyle Engellenebilir!

Zulüm Üreten Bürokrasi Çarkı Hukuk Marifetiyle Engellenebilir!

Av. Ömer Faruk Karagüzel, mültecilerle ilgili yaşanan keyfi geri gönderme vakalarını ve bunları besleyen prosedürleri eleştirdiği yazısında AYM’nin bu hukuksuzlukların giderilmesi bağlamında aldığı kararı değerlendiriyor.

13 Temmuz 2019 Cumartesi 16:11A+A-

ZULÜM ÜRETEN BÜROKRASİ ÇARKI HUKUK MARİFETİYLE ENGELLENEBİLİR!

AV. ÖMER FARUK KARAGÜZEL / HAKSÖZ-HABER

Türkiye kararlı ve ilkeli duruşuyla bir yandan milyonlarca muhacire ev sahipliği yaparken öte yandan bürokratlar eliyle yürütülen muhacirlerin haklarına ilişkin idari prosedürlerde ciddi anlamda keyfilikler yaşatıldığını görmekteyiz. Her hafta bir muhacirin iadesiyle ilgili hukuksuzluklara, keyfiliklere şahit oluyoruz. Kuşkusuz haberdar olabildiklerimiz çoğunlukla duyarlı Müslümanların ya da insan hakları savunucularının özellikle sosyal medya üzerinden yaptığı çalışmalar vesilesiyledir.

Son dönemlerde özellikle başta Sınan Oğan ve Ümit Özdağ gibi isimler ile CHP ve İP’in muhacirlere dönük provokatif ve çoğunlukla uydurma haberle sağladıkları göçmen karşıtı dil marifetiyle ülkede yükselen ırkçı söylem idarenin de muhacirlere yönelik olumsuz tutumunu pekiştirdi. İdare Mahkemeleri önünde, göç idarelerinde, kolluklarda bekletilen kadın, çocuk ve yaşlılar bir yana kötü muamele ve ölümle insanların hayatlarının söndürüleceği bile bile üstüne üstlük uluslararası metinlere, insan haklarına, evrensel bildirilere bütünüyle aykırı olarak sınır dışı işlemleri yapılmaktadır.

(…)

Yazının devamı >>>