1. HABERLER

  2. HABER

  3. Zergele Kampı PKK'nın Saklanma ve Geçiş Alanı
Zergele Kampı PKK'nın Saklanma ve Geçiş Alanı

Zergele Kampı PKK'nın Saklanma ve Geçiş Alanı

TSK'nın Irak'ın kuzeyinde vurduğu Zergele kampının, PKK'lılarca saklanma ve geçiş alanı olarak kullanıldığı, geçmişte, kaçırılan kamu görevlilerinin de burada alıkonulduğu öğrenildi.

07 Ağustos 2015 Cuma 13:31A+A-

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, geçen haftalarda Irak'ın kuzeyindeki PKK hedeflerine düzenlenen hava harekatı kapsamında bir köyün vurulduğu, ölen ve yaralanan sivillerin olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor.

Söz konusu hedefin "Zergele kampı" adı verilen ve PKK tarafından kullanılan barınma alanı olduğunu belirten yetkililer, kampta sivillerin öldürüldüğüne yönelik fotoğrafların ise gerçek dışı olduğunu vurguluyor.

Zergele kampını, PKK hem saklanma hem de geçiş alanı olarak kullanılıyor. Geçmişte, kaçırılan kamu görevlileri bu kampta alıkonulurken PKK örgütüne yeni katılan genç kızlar da buraya getiriliyor. 

Kampın bulunduğu derin vadinin kuzey bölümünde bir köy yer alırken, vadinin diğer ucundaki kamp alanı coğrafi şartlar nedeniyle fark edilemiyor. TSK, operasyon kapsamındaki hedeflerin belirlenmesinde çok hassas davrandı. Bölgeden elde edilen kesin bilgilerin ardından hedefler ateş altına aldı. Vadideki köyde de PKK militanlarının bulunduğu bilgisine rağmen Türk jetleri, herhangi bir sivilin hayatını kaybetmemesi için köye tek bir atış bile yapmadı. 

Vurulan hedefler arasındaki Zergele kampında sivillerin bulunma ihtimali bulunmuyor. Çünkü PKK, kamplara sivillerin yaklaşmalarına izin vermiyor. Kampta sadece PKK değil İran'da faaliyet gösteren PJAK üyeleri de bulunuyordu. Daha önceki operasyonlarda hedefler arasında yer almayan Zergele kampının vurulmasının PKK'da büyük şaşkınlık yarattığı da belirtiliyor. 

Güvenlik kaynakları, PKK'nın operasyonlarda sivillerin vurulduğu izlenimi verilmesi yönünde yayınlar yapılması için örgüt yayın organlarına talimat verildiğini de kaydediyor.

Bu arada, 2013 yılında yakalanan "Kemal" kod adlı bir PKK militanının ifadesinde ise söz konusu kampa yönelik, "Kandil alanının batı cephesinde bulunuyor. Burada savaşçı birlikler var. Kandil alanının savunmasında kullanılıyor" dediği belirtiliyor.

AA

HABERE YORUM KAT