1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Zelil Esed rejiminden izin palavrası
Zelil Esed rejiminden izin palavrası

Zelil Esed rejiminden izin palavrası

Esed rejiminin hiçbir varlığı bulunmadığı Babu’l-Hava kapısı üzerinden yapılacak yardımlara 6 aylığına izin vereceğine dair propagandasına Türkiye medyası neden alet oluyor?

14 Temmuz 2023 Cuma 13:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’nin kuzey bölgelerinde yaşayan milyonlarca insana dünya Müslümanlarının ve BM’nin düzenli yardımları ulaşmakta. BM yardımları daha önce BMGK kararıyla 2’şer yıllık periyotlarla ve 4 kapıdan yapılırken Rusya’nın vetosu nedeniyle son yıllarda tek kapıya düşürüldü ve 6 aylık periyotlarla uzatılmaya başlandı. 10 Temmuz’da dolan son periyodun BMGK’da 9 aylığına uzatılması taslağı da yine Rusya’nın vetosuyla reddedildi. Halen belirsizliğin sürdüğü bu konuda BMGK’nın yeni bir uzlaşmaya varması bekleniyor.

Tam da bu süreçte Esed rejimi bir atraksiyonla sanki bölgede bir hakimiyeti, etkinliği varmış gibi Hatay sınırındaki Babu’l-Hava sınır kapısından gelecek yardımlara 6 aylığına izin vereceğini ilan etti. Tamamıyla kof bir propagandadan ibaret bu açıklama ilginç bir şekilde Türkiyeli kimi medya organlarında da ‘ciddi bir gelişme’ muamelesine tabi tutuldu. Bazı medya organlarında Esed rejiminin Türkiye ü<erinden yapılacak BM yardımlarına izin verdiği haberi hiçbir şerh ve açıklama düşülmeden tekrar edildi.

Bahsi geçen Babu’l-Hava kapısı ve İdlib bölgesi tümüyle mücahitlerin kontrolünde. Ayrıca bu bölgede TSK’ya ait binlerce asker de görev yapmakta. Yani Esed rejimin bölgede hiçbir varlığı bulunmuyor. Buna rağmen medyaya yansıyan bu haberler Esed rejimin sahte ve anlamsız propaganda çabasını yansıtmakla beraber, Türkiye medyasının bölge gerçeğine ne kadar uzak olduğunu da ortaya koyuyor.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum