1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Zafer Partisi ırkçılığında sıra Kürt düşmanlığında!
Zafer Partisi ırkçılığında sıra Kürt düşmanlığında!

Zafer Partisi ırkçılığında sıra Kürt düşmanlığında!

Zafer Partisi GİK Üyesi İsmail Türk’ün sosyal medyaya düşen ses kaydı ırkçılığın 50 tonu kıvamında!

04 Ocak 2023 Çarşamba 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Ümit Özdağ’ın kurduğu Zafer Partisi, Türkiye’de ırkçı söylemin açık bir şekilde politik zemine taşınmasını sağladı. CHP, İYİ Parti ve MHP ulusalcı-milliyetçi partiler olarak konjonktürel gerekçelerle yabancı düşmanlığını kışkırtan Türkçü ideoloji ve söylemlerini açıktan dile getirmekten geri duruyorlardı. Zafer Partisi ile birlikte artık sınırlar kalkmış oldu... 

En başta toplumun savunmasız kesimlerini oluşturan mülteciler hedef tahtasına oturtuldu. Her türlü yalan söylenerek mülteciler nefret objesi haline getirildi. Gayrimüslimlerin yaşadıkları başlı başına bir incelemenin konusu olabilecekken Kürtler uzun yıllar Türkiye’de devlet eliyle kurumsallaştırılan milliyetçi ırkçı söylemin ilk muhataplarıydılar.

Son yıllarda oluşan milliyetçi atmosfer sebebiyle olsa gerek gemi azıya alan ırkçılar Kürtleri de tekrardan hedef almaya başladı. Zafer Partisi GİK Üyesi İsmail Türk’ün sosyal medyaya düşen ses kaydında Türk ulusalcılarının motto cümlesi olan “En iyi Kürt ölü Kürt’tür” ırkçı provokasyonunu dillendiriyor.

Geçtiğimiz sene yayımlanan bu ses kaydı ortalama bir milliyetçinin kullanabileceği bir ifade olan “En iyi Kürt ölü Kürt’tür” cümlesiyle gerçek kimliğini de faş etmiş oluyor. Kürt, Arap, Yunan, Ermeni nefreti üzerinden öyle bir dünya inşa ettiler ki kendilerinden başka kimseye yer yok!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum