1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Zabıtalar kimlere özeniyor!
Zabıtalar kimlere özeniyor!

Zabıtalar kimlere özeniyor!

Ankara Polatlı’da marketleri gezen bir zabıta memurunun tarzı akıllara bir takım sorular getiriyor!

28 Aralık 2021 Salı 17:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Döviz kurundaki dalgalanmalar market fiyatlarını da etkileyince herkes ekonomik gelişmeleri konuşuyor.

Ankara Polatlı’da bir zabıta memuru market market dolaşarak fahiş fiyatlarla satış yaptığını iddia ettiği işletmelere ceza kesti. MHP'li belediyenin zabıta memurunun bu işlemi gerçekleştirme tarzı ise oldukça ilginç. “Son üç günde market fiyatlarında artış var. Merkeze, yöneticilerinize söyleyin bu iş böyle gitmeyecek. Ya bu fiyatlar düşecek ya da burada ekmek yiyemeyeceksiniz! Ben kendilerine yazı da yazacağım, fahiş fiyatlardan işlem yapacağız. Bu zor zamanlarda kış gününde vatandaşın yanında olmazsanız bizi karşınızda bulursunuz. Bu armut çiftçide bir TL, siz dört TL'ye alıyorsunuz burada 8 TL'ye satıyorsunuz. Bu hak mı adalet mi? Bu talan düzeni biz buna müsaade etmeyeceğiz!”

Devlet memurundan ziyade üslubuyla külhanbeylerini andıran zabıtanın söyledikleri bir zihniyetin dışavurumunda ibaret! Yaşanan ekonomik darboğazı sadece zincir marketlere yüklemek isteyen popülist yaklaşımın yansıması olan bu sözler aynı zamanda devletin yaptırım gücüne güvenen bir cüretkârlığa işaret ediyor!

Zabıta memuru bu yaptığıyla kendisini "halk kahramanı" olarak görüyor olmalı! Ancak ortada olağandışı bir artış söz konusuysa bile bu şekilde işlem gerçekleştirmek normal değil!

Rant için fiyatlarla oynayan işletmeler muhakkak vardır ancak yaşanan tüm olumsuz gelişmeleri zincir marketlerle ilişkilendirmek asıl haksızlıktır. Devletin söylemi lümpenleştikçe devlet memurlarının üslupları da aynı şekilde seviyesizleşiyor. Bunun bir neticesi olarak hukuk ile halledilmesi gereken konular da kaba kuvvet ile çözülmeye çalışılıyor!

HABERE YORUM KAT

19 Yorum