1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. YYÜ’de Diyarbakır'daki Karikatür Afişi Protesto Edildi
YYÜ’de Diyarbakır'daki Karikatür Afişi Protesto Edildi

YYÜ’de Diyarbakır'daki Karikatür Afişi Protesto Edildi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde, billboardlara asılan Hz. Peygamber'e hakaret içerikli afişlerle ilgili DBP'li Yenişehir Belediyesi protesto edildi.

20 Ekim 2015 Salı 18:15A+A-

İpekyolu Öğrenci Konseyi'nin çağrısıyla İlahiyat Fakültesi önünde bir araya gelen öğrenciler, oradan Merkezi yemekhaneye kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Merkezi yemekhane önünde yapılan açıklamayı grup adına Veterinerlik Fakültesi öğrencilerinden Hakan İlbaş okudu. İlbaş, Danimarkalı bir karikatüristin çizdiği ve İslam aleminde büyük tepkilere yol açan çirkin karikatürü kullanan DBP’li Yenişehir Belediyesi her fırsatta Müslümanlara hakareti kendilerine meziyet edinmiş zihniyetin bir tezahürü olduğunu belirtti. Açıklamanın devamında, "Dün Allah’ın Resulü’nü savunan sahabeler gibi bizler de bugün burada yapılan her türlü saldırıya karşı ne pahasına olursa olsun Allah Resulü’nü savunmalıyız ve savunacağız. Biz burada efendimize karşı yapılan menfur tutumu sergileyenlere sesleniyoruz; ey gafiller eğer siz nefsimize dil uzatsanız bunu af edebiliriz. Ama Allah Resulü’ne yapacağınız saldırıları asla kabul etmeyeceğiz. Tüm İslam düşmanlarının bilmesi gerekir ki sahabeler şehri Diyarbakır’da böyle bir rezilliğe yeltenmek alçak bir şekilde inancımızla alay etmektir.” şeklinde konuştu.

Yürüyüşte; “Diri Diri Gömülmekten Kurtardığın Kız Çocukları Sana Yapılan Hakarete Sessiz Kalır mı?”, “Anam, Babam Sana Feda Olsun Ya Rasulallah”, Ey Peygamberi Xuda Ev Can Ji Bo Te Feda” yazılı dövizler taşındı.

Çirkin karikatüre tepki eylemi, açıklamanın ardından Tekbir ve Salavatlarla son buldu.

unnamed-(1)-033.jpg

unnamed-(2)-026.jpg

unnamed-(3)-025.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum