1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yüzsüzlük Bir Hareketin Karakteri Olursa…
Yüzsüzlük Bir Hareketin Karakteri Olursa…

Yüzsüzlük Bir Hareketin Karakteri Olursa…

Mide bulandırıcı Leninist ve Stalinist ajitasyon ve propagandalar bu kez de Ankara'daki son saldırı üzerinden ortaya çıktı.

15 Mart 2016 Salı 18:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Eskiler boşuna dememiş; “arsızın yüzüne tükürmüşler, "yağmur yağıyor" demiş.” diye. Bu karakterde bir muhatabınız varsa şaşırır kalırsınız. Zira karşınızdakinin dürüstlük, doğruluk, ahlak başta olmak üzere değerlerle ilgili temelden sorunu vardır. Nitekim “arsız” hırsız olduğunda ise neler yapabilir sorusuna cevap olarak da “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” denilmiş. Memlekette yaşanan gelişmeleri aslında çok iyi anlatan özlü sözler bunlar.

PKK askeri anlamda “cephedeki” yenilgilerinin intikamını almak için şanına da yakışan şekilde şehrin göbeğinde sivil insanları havaya uçuruyor. Örgütün liderleri "…sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Kürt kentlerinde mümkün mertebe her şeyi yağmalayıp yaktılar. Bu nedenle halkımız intikam hisleriyle dolu. Gerillalarımıza, onlara yapılanların intikamını almaları çağrısında bulunuyor. Bu, halk mücadelesinde yeni bir dönemdir. Kısa bir süre öncesine dek Türk ordusu ile savaş sadece dağlardaydı. Daha sonra kasabalara ve kentlere de taştı. Artık her yerde olacak. Mücadelenin bu aşamasında, gerillalarımıza yerine getirmeleri yönünde verilecek her emir, meşru olacaktır." deyip yapılan eylemlerin tarihsel öneme sahip “büyük feda” eylemleri olduğunu söyler ama müttefikleri yine de faili gizleyerek yeni fail arayışına girerler. Özellikle sol-sosyalistler her gelişmeden sonra hadiseleri ters yüz etme, faili gizleme, hedef saptırma konusunda insana pes dedirtiyorlar.

Her acı olay sonrasında bir bakıyorsunuz hemencecik basın açıklamaları yayınlanır ve güya olay kınanır. Ankara’da bomba mı patladı? Gelsin arkasına bildiri. Okuyorsunuz… Eylemi cinler periler yapmış sanki bir türlü failden bahsedilmez. Emeğin Partisinden ÖDP’sine, Kesk’in Disk’ine, Mazlumder’inden İHD’sine hepsinde aynı taktik karşımıza çıkar. Tabii fail gizlenirken yeni suçlu da hemencecik ihdas edilir. Bütün suç yine “AKP” ve “Saray”dadır. Faili itinayla gizleyen, elindeki keleşi “güllük” olarak göstermeyi pek beceren bu zevat haliyle dünyanın en “barışsever” kesimleridir. Bugüne kadar medya desteğiyle kendilerini şirin göstermeyi becerenler bu yalancı düzenlerinin artık bittiğini görmek zorundadırlar. Leninist ve Stalinistajitasyon ve propagandalarının insanların midesini bulandıracak kadar rahatsızlık verdiğini görmeleri gerekiyor.

Onun içindir ki, Ankara saldırısı değişik şehirlerde sol grupların yaptığı güya katliamı kınama eylemleri tam da bu çerçeveye oturmaktadır. Halkevlerinden Mimarlar Odasına, Haziran hareketinden Tabip Odası’na kadar değişik grupların yaptığı eylemlerden kareler:

46113.jpg

46187.jpg

antakya-kizilay-768x576.jpg

iu-kolaj-768x768.jpg

kocaeli-kizilay-patlama.jpg

samsun-aciklama.jpgttb-taksim.jpg

 

HABERE YORUM KAT

11 Yorum