1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Yüzleşmesi Zor Bir Hatıra’
‘Yüzleşmesi Zor Bir Hatıra’

‘Yüzleşmesi Zor Bir Hatıra’

Japonya’ya kadar gidip en büyük katliamlardan birinin gerçekleştirildiği Hiroşima’da ne söylemiş olabilir Amerikalı bir siyasetçi, diplomat, devlet adamı? Ne söyleyebilir, bir düşünelim.

14 Nisan 2016 Perşembe 03:25A+A-

Kenan Alpay’ın Yorumu:

Eğer haberler doğruysa Mayıs ayında G-7 zirvesi için Japonya’ya gidecek olan Amerikan Başkanı Obama’nın da Hiroşima’yı ziyaret edebileceği konuşuluyor. Malum daha geçen gün Hiroşima’da düzenlenen anma törenlerine katılan en üst düzeydeki Amerikalı yetkili ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry oldu. Kerry 6 Ağustos 1945’te Amerikan Ordusu tarafından atılan uranyum bombasıyla öldürülen yaklaşık 140 bin insanın hatırası için dikilen anıta çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Hatta ölenlerin hatıralarına yer veren bir müzeyi bile ziyaret etti ABD Dış İşleri Bakanı.

Bu Amerikalılar öteden beri çok medeni ve kamu diplomasisi denilen alanı son derece ustaca yöneten insanlar hakikaten. Baksanıza kullanılan nükleer bombayla koskoca şehirleri yakıp yıkıyor, yüz binlerce insanı katlediyor, bir o kadarını da sakat bırakıyor ama en yakın müttefiklerinden olan Japonya’dan özür de dilemiyor. Hatta önceki Başkan George W. Bushözür tarihin çarpıtılması olur” dedikten sonra asla böyle bir şeyin olamayacağını da deklare etmişti.

Yazının Devamı >>>