1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yüzbinler Bu mu Biz mi Saymasını Bilmiyoruz
Yüzbinler Bu mu Biz mi Saymasını Bilmiyoruz

Yüzbinler Bu mu Biz mi Saymasını Bilmiyoruz

22 Haziran Cumartesi günü geziciler Taksim’e toplanma çağrısı yaptı, lakin meydanda tüm iletişim imkanlarına rağmen istedikleri sayıyı toplayamadılar.

23 Haziran 2013 Pazar 01:11A+A-

HAKSÖZ-HABER

Merkez medya gün boyu, Taksim Platformunun 22 Haziran Cumartesi günü saat 19:00’da Taksim Meydanında toplanma çağrısını yayınlarında manşetten verdi. Medya hatta bir gün önceden Taksim’de toplanma çağrısı tekrar etmeye başlamıştı. Özellikle Cumartesi günü saat 19:00’a yaklaşırken Hürriyet, Milliyet gibi gazetelerin web siteleri “binler taksime akıyor, toplanıyor, meydan kalabalıklaştı, meydanda on binler toplandı” gibi yalan haberler yaparak eyleme desteğini sürdürdü.

Taksim’de özellikle sosyalist-ulusalcı örgütlerin halkın yoğun tepkisini alan, vandallığa varan şiddetin göstergesi kendi bayraklarını, flamalarını taşı(y)madıklarına görüldü. Daha “sivil-barışçıl” gözükmek için yalnızca Taksim Platformunun flamaları ile meydana çıktıları. İlk zamanlardaki eylemlere göre katılımın çok düşüktü. Sadece kemikleşmiş klasik kitle meydanda idi.

Saat 19:00’da meydanı canlı veren merkez medya nedense yakın plandan yayın yaptı. Özellikle meydanın dolmadığını göstermemek için ellerinden geleni yaptılar. Meydanı tepeden göstermek yerine, omuz kameraları ile topluluğun içinden yayın yapıldı. Saat 20:10 gibi meydanda yüz binler var diye haber yapmaya başladılar. Gezi Parkı eylemlerine destek veren gazeteciler boş medyanın resimlerini twitter hesaplarından maharetmiş gibi yayıyordu.

Polisin eyleminin bitirilmesi noktasındaki "Basın açıklaması yaptınız. Lütfen alanı terk edin, dağılın" çağrısına karşı dağılmayan gruba meydandaki bir TOMAdan sıkılan su ile dağıtıldı. Haber hazırlandığı sırada dağıtılan güruh küçük gruplarla halinde yine halkın ortak kullanım alanlarına saldırmaya devam ediyordu.

taksim-20130622-01.jpeg

taksim-20130622-02.jpeg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum