1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Yunanistanlı Çiftçiler Eylemlerini Atina'ya Taşıdı
Yunanistanlı Çiftçiler Eylemlerini Atina'ya Taşıdı

Yunanistanlı Çiftçiler Eylemlerini Atina'ya Taşıdı

Yunanistanlı çiftçiler, haftalardır sürdürdüğü eylemlerini başkent Atina’ya taşıdı. Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı önünde toplanan çiftçilerle polis arasında yaşanan arbedenin ardından iki kişi gözaltına alındı.

12 Şubat 2016 Cuma 12:52A+A-

Yunanistan'da değiştirilmek istenen sosyal güvenik programını protesto etmek için Atina'da düzenlenen eylemler için Girit adasından traktörleriyle Atina'ya gelen yaklaşık 800'den fazla çiftçinin toplandığı Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı'nın önünde çatışma çıktı.

Yunanistanlı yetkililer, bakanlık önündeki polis barikatını aşarak binaya girmeye çalışan çiftçileri durdurmak için biber gazı kullanıldığını belirtirken, çiftçiler de polisin biber gazına sis bombası ve domateslerle karşılık verdi.

Binaya girişleri engellenen çiftçiler bakanlık binasının camlarını kırdı, bina önündeki çöp konteynerlerini de ateşe verdi.

yunanistan.jpg

Atina'da gerilim sürerken, iki çiftçinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Öte yandan çiftçilere destek veren Kamu Çalışanları Sendikası (ADEDY) 17.00’de Klaftimonos meydanında, Yunanistan Komünist Partisi’ne (KKE) bağlı Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME) ise yarın Omonia meydanında birer eylem düzenleyecek.

Sputnik News

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT