1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Yunanistan'dan Almanya'ya Mülteci Tepkisi
Yunanistan'dan Almanya'ya Mülteci Tepkisi

Yunanistan'dan Almanya'ya Mülteci Tepkisi

Yunanistan Göç Politikaları Bakan Vekili Yannis Muzalas, Almanya'nın “Mültecileri Yunanistan'a geri gönderebiliriz.” açıklamasına ilişkin, “Bu tür açıklamalar Almanya'da seçimler öncesi iç siyaset malzemesidir.” dedi.

06 Eylül 2016 Salı 15:04A+A-

AA’da yer alan habere göre, bir radyo programına katılan Yunanistan Göç Politikaları Bakan Vekili Yannis Muzalas, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'in Avrupa'nın Yunanistan'a mülteci konusunda çok yardım ettiği ve Dublin sözleşmesi çerçevesinde Atina'nın mültecileri geri kabul etmesi gerektiği yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.

Muzalas, Avrupa'nın Yunanistan'a borçlu olduğunu vurgulayarak, açıklamaların “yersiz ve zamansız” olduğunu ifade etti.

Ülkede hâlihazırda 60 bin mültecinin bulunduğunu belirten Muzalas, “Yunanistan'dan Avrupa'ya 30 bin mültecinin yeniden yerleştirileceğinin sözü verilmiş ve oylanmış, ama sâdece 3 bin 500 mülteci için bu söz yerine getirilmişken bunları konuşamazsınız.” ifadelerini kullandı.

Muzalas, Dublin sözleşmesine değinerek , “Yılda 5-10 bin göçmen geldiği zaman uygulanabilir. Bu şu an uygulanmıyor, çünkü âdil değil. Sayı 850 bin olduğu zaman, bunun hiç mantığı yok.” şeklinde konuştu.

Yunanistan hükûmetinden dün yapılan yazılı bir açıklamada ise, Yunanistan'ın “mülteci krizi”ne ilişkin sorumluluklarını yerine getirdiğini, Avrupalı liderlerin de bu yükün kendi paylarına düşen kısmını omuzlamaları gerektiği bildirilmişti.

Geçen yıldan bu yana, sâdece Yunanistan üzerinden 1 milyonu aşkın göçmen daha iyi bir hayat umuduyla Avrupa'ya geçiş yaptı.

HABERE YORUM KAT