1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yunanistan Başbakanı Miçotakis: AB’nin Türkiye ile uyuşması gerek
Yunanistan Başbakanı Miçotakis: AB’nin Türkiye ile uyuşması gerek

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: AB’nin Türkiye ile uyuşması gerek

Türkiye’nin AB üyeliğine her daim karşı çıkan Yunanistan, mülteciler konusunda da Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını istiyordu. Bu defa Yunanistan Başbakanı Miçotakis, “AB’nin Türkiye ile uyuşması gerek” dedi.

18 Eylül 2021 Cumartesi 13:09A+A-

HAKSÖZ HABER

Yunanistan’ın göçmenler konusunda oldukça zlima tavırlar takındığı bilinirken Reuters’in bu konuda sorular sormadığı görülen görüşmede işbirliği vurgularının ön plana çıkarılması dikkat çekti.

Yunanistan, her gün yüzlerce göçmeni ülkesine ayak basmalarına rağmen AB politikaları kapsamında korumaya almayarak Meriç nehrine veya Ege Denizine atmaya devam ediyor.

Ege’de bulunan ıssız adalara her şeylerini aldıkları göçmenleri terk eden Yunanistan’ın politikalarına karşı AB’den henüz bir itiraz gelmediği gibi adeta teşvik edildiği izlenimi oluşuyor.  

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Reuters haber ajansının göçmenler konusundaki sorularına verdiği cevaplarda, Avrupa Birliği’nin yeni bir göç dalgasının üstesinden gelmesinde Türkiye’nin önemli bir ortak olarak görülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Afganistan’daki gelişmeleri değerlendirmek için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Ağustos ayının sonunda görüştüklerini belirten Miçotakis konuşmanın içeriğindeki detayları belirtmeden, “Erdoğan’la çok açık konuştuk. Potansiyel mülteci ve sığınmacıların mümkün olduğu kadar ülkelerine yakın bir yerde tutmanın önemli olduğu konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Miçotakis, Avrupa Birliği’ne “AB’nin Türkiye ile uyuşması gerek” çağrısında bulundu. Ayrıca AB’nin mülteciler konusunda ortak kurallar belirlemesi gerektiğini söyleyen Miçotakis, 2015 yılında Avrupa’nın karşı karşıya kaldığı mülteci akınının tekrarlanmaması gerektiğini belirtti. “Bu olmayacak ve bunun yaşanmasını önleyebilmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullanan Miçotakis, kaynak ülkelerle insanların geri gönderilmesi için temasa geçilmesi gerektiğini savundu.

HABERE YORUM KAT