1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Yunanistan Adalarında Mülteci Sorunu Büyüyor!
Yunanistan Adalarında Mülteci Sorunu Büyüyor!

Yunanistan Adalarında Mülteci Sorunu Büyüyor!

Yunanistan’ın Midilli Adası’nda Afganistanlı ve Kuzey Afrikalı mülteciler arasında gece yarısı çıkan olaylarda çok sayıda mültecinin yaralandığı bildirildi.

15 Eylül 2016 Perşembe 14:24A+A-

Yunanistan basınından, Yunanistan’ın Midilli Adası’nda Afganistanlı ve Kuzey Afrikalı mülteciler arasında olaylar çıktığı öğrenildi. Olaylar sırasında çok sayıda mültecinin yaralandığı, yaralanan mültecilerin sivil yardım kuruluşlarının müdahalesiyle Moria kampında tedavi altına alındığı bildirildi.

Olaylar sırasında kampı terk eden bir grup mültecinin geceyi ada merkezindeki parklarda geçirdiği belirtildi.

Sakız’da Polis Müdahalesi

Bu arada, mültecilerin tutulduğu bir diğer ada olan Sakız’da mülteci karşıtı gösteriye polisin müdahelesi sonucu yaralanan iki kişi hastaneye kaldırıldı.

Mültecilerin tutulduğu kamplara yürümek isteyen göstericileri durdurmak isteyen polisin göz yaşartıcı gaz kullandığı kaydedildi.

Midilli'de Mültecilerin Taşınması İçin Gösteri

Midilli’de de cuma günü hükümetin mülteci politikasını protesto etmek ve mültecilerin adadan taşınması talebine yönelik bir gösteri düzenleneceği açıklandı.

Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki mülteci mutabakatının ardından iltica başvurularının değerlendirilmesi için adalarda tutulan mültecilerin sayısı kapasitenin oldukça üzerinde.

Adalar Kapasitenin 2 Katı Mülteciyi Barındırıyor

Sık sık taşkınlıkların yaşandığı adalardaki yerel yetkililer mültecilerin bir kısmının ana karada oluşturulacak kamplara taşınmasını istiyor.

Yunanistan makamlarının günlük açıkladığı verilere göre, toplam kapasitenin 7 bin 450 olduğu adalarda 13 bin 163 mülteci tutuluyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT