1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "YPG'yi Rakka'ya Götüremezsin"
"YPG'yi Rakka'ya Götüremezsin"

"YPG'yi Rakka'ya Götüremezsin"

ABD'nin Rakka operasyonu için PYD ile anlaşmasını eleştiren Çavuşoğlu, "Münbiç'te sözünü dinlemeyen YPG'yi Rakka'ya götürmek çok yanlış. Bir terör örgütüne karşı diğeriyle anlaşmaya çalışmak da büyük hata" şeklinde konuştu.

27 Eylül 2016 Salı 13:22A+A-

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson Türkiye'yi ziyaret ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Johnson ortak açıklama yaptı.

ABD'nin Suriye'de PYD ile işbirliği yapmasını eleştiren Çavuşoğlu şöyle konuştu:

"PKK, Kürt kardeşlerimizi temsil etmiyor. Özellikle PYD, PKK ve YPG'nin başta Belçika olmak üzere onların faaliyetlerine izin verdikleri için kınadığımızı bir kez daha belirtmek istiyorum. PYD/PKK 8'inci kongresini Brüksel'de yaptı. Biz Avrupalı müttefiklerimize en başından beri PKK ve PYD'nin aynı örgüt olduğunu anlatmaya çalıştık. Bu kongre bunun kanıtı oldu, görmek isteyen herkes gördü.

PYD'de Belçika'da, Suriye'nin kuzeyinde bir kanton kurmak istediğini itiraf etti. Biz en başından beri bunu söylüyorduk. Biz ABD ile yaptığımız görüşmelerde sadece bir şeyi kabul ettik: Fırat Kalkanı biter bitmez, PYD Münbiç'in batısına çekilecek. Ama şuan PYD Münbiç'te. Ya ABD şuan YPG'ye söz geçiremiyor, ya da verdikleri sözde durmuyorlar. YPG, orada Kürtlere de zulmediyor. YPG ve PKK, kendi gibi düşünmeyen Kürtleri oradan göçe zorladı. Biz ne için mücadele ediyoruz? Suriye'nin geleceği, barışı için. Münbiç'te sözünü dinlemeyen YPG'yi Rakka'ya götürmek çok yanlış. DAEŞ'ten temizleyeceğim derken, başka bir terör örgütüyle anlaşmak da büyük hata"

AA

HABERE YORUM KAT