1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. YPG'liler Türkiye'nin Harekat Bölgesinden Çekilmedi
YPG'liler Türkiye'nin Harekat Bölgesinden Çekilmedi

YPG'liler Türkiye'nin Harekat Bölgesinden Çekilmedi

Rusya ile varılan 150 saatlik uzlaşının dolmasına saatler kala Ankara, YPG'nin halen daha Türkiye-Suriye sınırından çekilmediğini söyledi.

29 Ekim 2019 Salı 16:30A+A-

150 saatlik süre içerisinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Lideri Vladimir Putin arasında varılan uzlaşı çerçevesinde YPG unsurlarının sınırın 30 kilometre gerisine çekilmeleri gerekiyordu.

Bu sürenin dolmasıyla birlikte sınırın 10 kilometre içerisinde Türk ve Rus askerleri ortak devriye görevine başlayacaklar.

Ancak sürenin dolmasına saatler kalmışken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamayla YPG unsurlarının halen daha Barış Pınarı Harekatı bölgesinde bulunmaya devam ettiklerini söyledi.

Akar bu çerçevede teröre karşı savaşın bitmediğini ve bitmeyeceğinin farkında olduklarını belirtti.

Sürenin dolmasının ardından başlayacak ortak devriye konusunda görüşmelerde bulunmak ve planlamaları yapmak üzere Rusya’dan bir heyet de Türkiye’de temaslarını sürdürüyor.

Türkiye, sınırın ötesinde boşaltılması gereken alanda 1000 kadar YPG'linin Tel Rıfat, 1000 kadar YPG'linin da Menbiç yakınlarında durmaya devam ettiklerini belirtiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Rusya ile varılan mutabakat neticesinde bölgeden YPG unsurlarının çekilmemesi halinde Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’na devam edeceğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum