1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yok, Daha Neler! Bedava Ekmek Dağıtan Belediyeye Paralel Yapı İthamı!
Yok, Daha Neler! Bedava Ekmek Dağıtan Belediyeye Paralel Yapı İthamı!

Yok, Daha Neler! Bedava Ekmek Dağıtan Belediyeye Paralel Yapı İthamı!

AK Partili Mahir Ünal CHP’li belediyenin halka bedava ekmek dağıtımı yapmasına getirilen yasaklamayı “paralel yapı” ithamıyla savunmaya kalkmış!

19 Nisan 2020 Pazar 17:19A+A-

HAKSÖZ-HABER

CHP’li belediyelerin yardım toplama ve dağıtma girişimlerine karşı iktidarın verdiği tepkiler şaşırtıyor. Son örnek Mersin’de yaşandı. CHP’li Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz ekmek dağıtımının yasaklanmasına ilişkin tartışmada iktidar yetkililerinin yine çok garip tezler geliştirdikleri görüldü. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, yasaklamayı savunma adına "Anadolu'da 'ayrı baş çekmek' deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır" yorumu yaptı. 

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ekmek dağıtımı İçişleri Bakanlığı genelgesi ile yasaklandı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımının yasaklandığını duyurdu.

Yasak kararına CHP’li vekillerin sosyal medyadan verdiği tepkilere iktidar adına da yine sosyal medyadan cevap verildi.  AK Partili Mahir Ünal Twitter hesabından yaptığı paylaşımda CHP'li belediyelerin yaptığının paralel bir yapılanma girişimi olduğunu ileri sürdü. 

Mahir Ünal; bazı CHP’li isimlerin eleştirilerini de alıntılayarak yayınladığı mesajında "Anadolu'da 'ayrı baş çekmek' deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır. Devlet bir yönetim ve organizasyon biçimi olarak yüksek koordinasyon içerisinde ve yasalar çerçevesinde çalışır. Tüm yasalar dayanağını anayasadan alır. #CHPbunuNedenYapıyor" ifadelerine yer verdi.

Bir belediyenin halka bedava ekmek dağıtımının bu şekilde ithama konu olması gerçekten çok ilginç. Bu şekilde iktidar hem otoriter bir görüntü verme eleştirilerini haklı çıkartıyor, aynı zamanda muhalefete de katkı sağlıyor. Şöyle ki, muhalif  belediyelerin halka yönelik olarak “bakın işte, size yardım çabalarımız engelleniyor, iktidar engeli olmasa sizin sıkıntılarınızı giderebilirdik” şeklinde savunma yapmalarına zemin hazırlıyor. Anlaşılan o ki, iktidar kadroları açısından, otoriter mantıkla hareket etmenin aleyhte sonuç doğuracağını görmek giderek güçleşiyor. 

 

mahr.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum