1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Yobazlık böyle bir şey: Harf hatasından saldırı sinyali almak!
Yobazlık böyle bir şey: Harf hatasından saldırı sinyali almak!

Yobazlık böyle bir şey: Harf hatasından saldırı sinyali almak!

Akit TV’de 30 Ağustos tören haberlerinde Anıtkabir ifadesinde geçen T harfi yerine sehven R harfinin yazılmış olması Kemalistleri kudurttu.

30 Ağustos 2020 Pazar 21:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

Akit TV’de bugün 13 haberleri esnasında 30 Ağustos törenleri ile ilgili haberde anlık bir hata sonucu görüntü altına gelen yazı bandında Anıtkabir ifadesi Anırkabir olarak yazıldı. Bilahare fark edilerek düzeltilen bu hata sonucunda Kemalist mahallenin zaten hep yüksek seyreden tansiyonunun bir kez daha zıplamasına engel olunamadı.

Cumhuriyet gelişmeyi skandal ifadeleriyle gündeme taşıdı.

Sosyal medyada ise tam bir linç kampanyası başlatıldı. Pürüzsüz bir bağnazlık örneği olarak yazılıp çizilen yorumlarda, bu tür haber altı yazılarda her zaman yanlışlıklar yapılabileceği ve klavyede T ve R harflerinin yan yana olması hususunun hiç dikkate alınmadığı görüldü.

Görüntü adeta Kemalistlerin, dindarların kutsalları söz konusu olduğunda hata kabul edilmezliği inancını yansıtmaktaydı. Bu durum yobazlık ve bağnazlıkta kimsenin Kemalistlerin eline su dökemeyeceği gerçeğine de ışık tutmaktaydı. 

Benzeri bir hata geçmişte Sözcü gazetesi tarafından da yapılmıştı ama şimdi bunu hatırlamanın zamanı değildi!

Öte yandan sosyal medyada Akit’e yönelik açılan hashtagda edilen küfürler, hakaretler Kemalist mahallenin ahlak ve edep seviyesinin bir kez daha sergilenmesine vesile oldu.

Konuyla ilgili Akit TV’den yapılan açıklamada ise şunlar söylendi:

30 Ağustos 2020 Pazar günü yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Anıtkabir'e devlet erkanının yaptığı ziyareti 13 Haber bületnimizde ekrana getirirken, altyazıda sehven harf hatası yapılmış, farkedildiği anda da kısa sürede düzeltilmiştir. Tamamen editöryel ve iddia edildiği gibi bir kastı olmayan hata için sosyal medyada bazı hesaplardan kurumumuz aleyhine kampanya başlatıldığı görülmektedir.

R ve T harflerinin klavyede yanyana bulunması geçmişte de pek çok sosyal medya kullanıcısının benzer hatalı yazımına yol açmıştır. Buna rağmen bazı ulusal medya, sosyal medya hesapları ve siyasi çevrelerde olayın gündem yapılması iyi niyetten uzaktır. Bu anlamda iddia edildiği gibi bir kasıtın olmadığını tekrar belirtir, kamuoyunun dikkatine sunarız.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum