1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yılmaz Özdil Hazretlerinin Fanusu Şerifi
Yılmaz Özdil Hazretlerinin Fanusu Şerifi

Yılmaz Özdil Hazretlerinin Fanusu Şerifi

1881 adet basılıp tanesi 2 bin 500 liraya satılan kitabı alamayanlar için son adet, kitabevinin Beşiktaş şubesinde sergileniyor. Güney Uzun bu garip durumu değerlendirdi.

28 Ocak 2019 Pazartesi 18:43A+A-

Güney Uzun'un yazısı:

Herkes gibi bende haberi görünce bunun bir zaytung haberi olduğunu, birilerinin bizleri trollemeye çalıştığını düşündüm. İşin ciddiyetine ancak kitapların hazırlanış videosunu izleyince erdim. Erdim diyorum çünkü öyle bir kutsi bir hava vardı ki! matbaa, dini merasim öncesi bir ibadethane gibiydi. Orda çalışanlarda işçi değil birer keşiş, havari gibi.

“Kemalizm bitti-öldü, artık tehlike değil!” diyenler için son olay herhalde öğretici olmuştur. Kemalizm ile ilgili yazdığında ençok satanlar içinde ilk sıralara giren Özdil gibi yazarların varlığı kadar milyon adet basılan kitapların alan takipçilerinin varlığı da görmemezlikten gelinemez. Kemalist bir yazar için saatlerce kuyrukta bekleyen, sarılıp, ağlayan, psikologa terapiye gelmişçesine orada içini döken bir kitlenin, Kemaliz mi savunuyor olmanın da duygusu ile diri, canlı ve aktif olduklarını söylemek gerekir. Birde buna Erdoğan faktörünü ekleyin. Çünkü Kemalistlere çok yüklendi. Onları kendi içlerine çekilmeye, gettolarında (Beşiktaş, Kadıköy, Etiler) yaşamaya zorladı. Uzun bir süredir iktidardan ve nimetlerinden uzaklaştırıldılar. Yeri geldi adam yerine konulmadılar. Taltif edileceklerine hakir görüldüler. Onlarda Sözcü, Cumhuriyet, Aydınlık, Odatv, Halk Tv arasında gidip geldiler. Sonuçta böylesine ucube şeyler çıkması herhalde kaçınılmazdı.

Yazının Devamı >>>