1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Yıllar süren bekleyiş, dört bebek mucizesi ve Siyonistlerin tek ölümcül saldırısı…
Yıllar süren bekleyiş, dört bebek mucizesi ve Siyonistlerin tek ölümcül saldırısı…

Yıllar süren bekleyiş, dört bebek mucizesi ve Siyonistlerin tek ölümcül saldırısı…

Vefa ve Fadi çifti 15 yıldır çocuk sahibi olmanın hayalini kuruyordu. Nihayet çocuk sahibi olduklarında ise işgal rejimi anne ve dördüzleri hava saldırısıyla katletti!

24 Ekim 2023 Salı 18:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Gazze Şeridi'nde yaşayan Vefa ve Fadi el-Baba çifti, 15 yıl boyunca evlat sevinci yaşayamayınca çocuk sahibi olmak için bir mucizeye ihtiyaçları olduğunu düşündüler.

Vefa’nın Facebook hesabında uzun süredir dua eden bir kadının yer aldığı profil fotoğrafında şu cümleler yazıyordu:

“Rabbim bana sahip olmak istediğimi (çocuk) nasip et!”

9 Eylül'de Vefa ve Fadi'nin dua ettiği mucize, Maha, Khaled, Abdulhalik ve Mahmud'un (bir kız ve üç erkekten oluşan dördüz) doğmasıyla gerçekleşti. Hikayeleri Gazze’de duyulduğu için Vefa ve Fadi'ye tüp bebek olan yavruları sebebiyle tebrik mesajları yağdı. Gazze, 15 yıl sonra gelen mucizeyi kutlamak için tek vücut olmuştu…

Ancak tam bir ay sonra mucizelere düşman olan işgal rejimi Vefa ve Fadi ailesinin evlerine bomba yağdırdı. 15 sene boyunca evlatlarını bekleyen çifti ölüm ayırdı. Anne Vefa ve evlatları Maha, Khaled, Abdulhalik ve Mahmud hayatını kaybetti. Fadi özlemini duyduğu aileye kavuştuktan kısa bir süre sonra Siyonist saldırılar sebebiyle bir başına kaldı…

Çocuklarının ikisine babalarının ismi olan Khaled, Abdulhalik isimlerini vermişlerdi. Vefa’nın kız kardeşi Dua, ailenin artık harabeye dönmüş evinin fotoğrafını paylaştı ve şu notu yazdı:

"Ey ziyaretçi, kapıyı çalarken nazik ol, çünkü evde artık kimse yok."

Binlerce hikayeden sadece bir tanesi olan bu acı, Filistin direnişinin nasıl bugünlere geldiğini bize hatırlatıyor.  Rabbine sığınarak tüm zorlukları aşmayı bilen bir halk öfkesini büyütmeye devam ediyor. Sorulacak hesabı için Maha, Khaled, Abdulhalik, Mahmud ve anneleri Vefa için bombaların altında direnişten bir saniye bile vazgeçmiyor!

Kaynak: Middle East Eye

HABERE YORUM KAT