1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yılın Atatürkçüleri ve Karar
Yılın Atatürkçüleri ve Karar

Yılın Atatürkçüleri ve Karar

Atatürkçü Düşünce Derneğince (ADD), "Yılın Atatürkçüsü Ödülleri"ne Uğur Dündar, Prof. Dr. Ataol Behramoğlu, Prof. Dr. Ahmet Saltık ve Müjdat Gezen layık görüldü.

01 Şubat 2022 Salı 12:00A+A-

HAKSÖZ HABER

5816 sayılı yasanın ardına saklanarak söylem üretmek ve dava açmaktan başka ne yaptığı bilinmeyen Atatürkçü Düşünce Derneği yılın Atatürkçülerini seçti. Karar gazetesi de konuya dair yaptığı haber ile tepki çekti.

Karar gazetesi CHP ile yakınlaşan Gelecek Partisi'nin CHP ile olan ilişkisi kendi yayınlarına bağlıymışcasına haberleriyle gündem oluştururken tepki çekmeye devam ediyor. 

CHP'yi öne çıkaran, Kemalizm'e selam çakan Karar gazetesi, yılın Atatürkçüsü ödül töreni haberleri ile de kendi kitlesine yeniden seslenirken, "Yılın Atatürkçüsü" gibi ne anlama geldiği dahi meçhul ödül törenlerini nötr bir şekilde sayfalarına taşıdı. 

Karar gazetesinin CHP'ye yakın durma çabası olduğu eleştirileri okurları tarafından dile getirilirken, İslam düşmanı olduğu açıkça kamuoyunun malumu olan isimlerin ödüller aldığı, birbirlerini pohpohladığı Kemalist övme yarışmasının ödül alan isimleri, laiklik ve cumhuriyet naraları attı. 

Karar'dan alıntıyla, "Basın alanında Uğur Dündar, edebiyat alanında Prof. Dr. Ataol Behramoğlu, bilim ve sağlık alanında Prof. Dr. Ahmet Saltık ve sanat alanında Müjdat Gezen, "Yılın Atatürkçüleri" seçildi...

10. Cumhurbaşkanı Sezer, burada yaptığı konuşmada, Atatürkçülük düşüncesinin iki temelinin akıl ve bilim olduğunu kaydederek, "Akıl ve bilimden uzaklaşan toplumların ne durumlara düştüğünü hepimiz biliyoruz. Ödül kazanan arkadaşları hepimiz adına kutluyorum." dedi.

Toker de ödül alanları tebrik etti." diye yazıldı. 

 

HABERE YORUM KAT

12 Yorum