1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Yermuk'ta Yine Açlık Tehlikesi
Yermuk'ta Yine Açlık Tehlikesi

Yermuk'ta Yine Açlık Tehlikesi

Birleşmiş Milletler (BM), 100'den fazla kişinin açlıktan öldüğü Yermuk mülteci kampına dokuz gündür yardım ulaştıramadığını açıkladı.

17 Şubat 2014 Pazartesi 07:58A+A-

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Sözcüsü Chris Gunness, yazılı bir açıklama yaptı ve engeller nedeniyle Yermuk kampına 9 gündür yardım ulaştıramadıklarını duyurdu.

Yardım dağıtımı için beklediklerini vurgulayan Gunness, "Suriyeli yetkililerden, kamptaki sivil halka gıda, ilaç ve diğer insani yardım malzemelerini dağıtmak için bir an önce izin vermelerini istiyoruz. Kamptaki siviller bugüne kadar çok acı çekti. Sivillere yardım ulaştırılması hayati önemde" ifadelerini kullandı.

Kendilerine verilen bilgide, Baas rejimi ile kampta bulunan silahlı grupların vardığı anlaşmanın uygulamaya geçmesi için, zamana ihtiyaç olduğunun belirtildiğini anlatan Gunness, kamptaki yaşlı, çocuk ve diğer sivillerin zaman kaybına tahammülü olmadığını vurguladı.

Kampta, 18 Ocak'tan 8 Şubat'a kadar 6 bin 500 paket malzeme dağıtıldığını ancak 9 gündür herhangi bir yardımın ulaştırılamadığını belirten Gunnes, uluslararası toplumdan kampa güvenli, sürekli ve önemli miktarda yardım ulaştırılmasının temin edilmesini istedi.

İsrail'in uyguladığı baskı ve zulüm nedeniyle topraklarını terk etmek zorunda kalan Filistinli mülteciler için 1957'de oluşturulan Yermuk Mülteci Kampı, süreç içerisinde yarım milyonu bulan nüfusuyla Ortadoğu'nun en büyük kamplarından biri haline gelmişti.

Haziran 2013'ten beri Esed güçlerinin kuşatması altındaki kampta sekiz ayda 100’den fazla kişi açlıktan öldü. 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT