1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Yermuk'ta Yardım Dağıtım Merkezine Saldırı: 9 Ölü
Yermuk'ta Yardım Dağıtım Merkezine Saldırı: 9 Ölü

Yermuk'ta Yardım Dağıtım Merkezine Saldırı: 9 Ölü

Suriye'nin başkenti Şam'da rejim güçlerinin ablukası altındaki Yermuk bölgesinde yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

24 Mart 2014 Pazartesi 01:14A+A-

Bölgedeki yerel aktivistlerden Rami el Sayed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin Yermuk'taki yardım merkezine saldırı düzenlediğini söyledi.

Saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 9 kişinin öldüğünü, 30 kişinin yaralandığını ifade eden Sayed, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti.

Esed yanlısı Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreteri Ahmed Cibril yönetimindeki birliklerin yardım dağıtım merkezlerinde halka psikolojik baskı uyguladığını belirten süren Sayed, birliklerin, "Bölgedeki diğer silahlı gruplara yardım edenlere gereken cezayı vereceğiz. Yermuk'un kontrolünü sağlayarak bölgedeki tüm silahlı grupları kurşuna dizeceğiz" ifadeleriyle halkı tehdit ettiğini bildirdi.

Esed'e bağlı güçler ile FHKC birliklerinin Yermuk'a ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar ayakta kalan binaların da yıkıldığını belirten Sayed, "Yermuk'taki insani  durum her geçen gün daha da kötüleşiyor. Bölge halkı yardım yapılmasını değil, rejim güçlerinin bölgedeki kuşatmasının kalkmasını istiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT