1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Yermuk'ta 5 Bin Aile Açlık ve Susuzlukla Karşı Karşıya
Yermuk'ta 5 Bin Aile Açlık ve Susuzlukla Karşı Karşıya

Yermuk'ta 5 Bin Aile Açlık ve Susuzlukla Karşı Karşıya

Yermuk Mülteci Kampı'nda yaklaşık 5 bin ailenin açlık ve susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

06 Nisan 2015 Pazartesi 13:21A+A-

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde yer alan ve yüzde 70'i IŞİD tarafından ele geçirilen Yermuk Mülteci Kampı'ndaki yaklaşık 5 bin ailenin açlık ve susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Yerel kaynaklar, IŞİD'in Şam'ın Haceru'l Esved bölgesinden kampa saldırdığını ve Eknaf Beyt el-Makdis grubuyla çatıştığını bildirirken IŞİD'in, Yermuk Kampı'nın yüzde 70'ini ele geçirdiğini aktardı.

İnsani yardım durdu

Esed güçleri tarafından 2012'den bu yana abluka altında tutulan kampa, 6 günden bu yana yardım geçişi tamamen durduruldu.

Yermuk'ta yaşayan 18 bin kişiden yaklaşık 5 bin ailenin su, gıda ve ilaç konusunda ciddi anlamda sıkıntılar yaşadığını dile getiren aktivist Muhammed Necme, "IŞİD'in kontrolündeki bölgelerde binaların tepelerine çıkan keskin nişancılar, temel ihtiyaçları için bile evinden çıkanları vuruyor. Bu nedenle insanlar, su ve ekmek için bile evlerinden çıkmaya korkuyor" diye konuştu.

Çocuklarına su bulmak üzere evinden çıkan bir sivilin keskin nişancılar tarafından öldürüldüğünü aktaran Necme, "Örgütün, kampta boğazını keserek öldürdüğü 2 kişinin kimlikleri henüz belirlenmedi. IŞİD,Yermuk halkından muhalif gruplardan Eknaf Beyt el-Makdis'e katılanların teslim olması için baskı yapıyor. Yaklaşık 8 ay önce kampta bulunan bazı IŞİD militanları, Eknaf Beyt el-Makdis grubuyla çıkan çatışmaların ardından bölgeyi terk etmek zorunda kaldılar" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT