1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Yermük Kampında Açlıktan Ölümler Devam Ediyor
Yermük Kampında Açlıktan Ölümler Devam Ediyor

Yermük Kampında Açlıktan Ölümler Devam Ediyor

Nüfusu 250 binden 17 bine düşen ve şu ana kadar 15 mültecinin açlıktan öldüğü Filistin kampı Yermük’e, yardım konvoyu sokulmadı.

10 Ocak 2014 Cuma 12:13A+A-

Birleşmiş Milletler Filistinli mülteciler ajansı, Filistinliler’in sığındığı Suriye’nin Yarmuk kampındaki “korkunç insani acılara” dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Kampın bulunduğu bölge isyancıların kontrolüne geçtikten sonra rejim güçleri Eylül ayından bu yana abluka uygulamaya başlamıştı. Suriye devlet medyası, kampa gönderilen son yardım konvoyuna terörist’ diye hitap ettiği muhaliflerin izin vermediğini iddia ediyor. Ama kamp, Esad güçlerinin ablukası altında ve tamamen kuşatılmış durumda. Kampta son üç ay içinde açlıktan ölenlerin sayısı 15′e yükseldi. Çatışmalar başlamadan önce nüfusu 250 bini aşan kampta şu anda 17 bin kişi yaşamaya çalışıyor.

UNRWA sözcüsü Chris Gunness, gıda sıkıntısı ve tıbbi yetersizlikler nedeniyle çok sayıda kadının doğum sırasında öldüğünü söyledi.   “Bebekler ve çocuklar dahil kamp sakinleri, bayat sebzeler, hayvan yemi ve suyla karıştırılan baharat gibi şeylerle hayatta kalmaya çalışıyor” diyen Gunness, “ilkel koşullarda korkunç acıların” yaşandığı kampa insani yardıma izin verilmesi çağrısı yaptı.

BM Suriyeli yetkililerden insani yardıma imkan sağlamasını isterken, devlet televizyonu kampta sıkışıp kalan 20 bin civarındaki Filistinli’ye yardımların ulaşmasını “terörist çetelerin” engellediğini savundu.

İç savaştan önce yaklaşık 170 bin kişinin yaşadığı Yarmuk’tan binlerce insan kaçtı. Resmi rakamlara göre sayıları 500 bini bulan Suriye’deki Filistinliler, savaşla birlikte ikinci kez mülteci durumuna düştü.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT