1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Yermuk: Açlıktan Ölüm Kampı (VİDEO)
Yermuk: Açlıktan Ölüm Kampı (VİDEO)

Yermuk: Açlıktan Ölüm Kampı (VİDEO)

Cenevre-2'de rejim ve muhaliflerin görüşmeleri sürüyor. Ancak Suriye'den açlıktan ölüm haberleri geliyor. Abluka altındaki Yermuk kampında en az 81 kişi bu sebeple öldü.

28 Ocak 2014 Salı 12:52A+A-

Yermuk Mülteci Kampı'nda rejim ve muhalifler birbirleriyle,  çocuklar ise açlıkla mücadele ediyor. Şam’ın Suriye Ordusunca abluka altına alınan merkez semti Yermuk’ta açlık her yerde kol geziyor.  Filistinlilerin yaşadığı ve daha sonra büyük bir semte dönüşen Yermuk mülteci kampı 200 gündür abluka altında. Burası Başkanlık Sarayı’na 20 dakika uzaklıkta.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi verilerine göre; sekiz ayda açlık ve tıbbi malzemelerin eksikliğinden ölenlerin sayısı en az 81, bunların 26'sı kadın, 6'sı da çocuk. 

Al Jazeera'ye konuşan Yermuk Kampı Filistin Ulusal ve Sivil Komisyonu başkanı Fuat Ömer, elektrik, su ve gıdanın bulunmadığı kampta yaşayanların çok kötü ve ölümcül koşullar altında olduğunu söyledi.

Altı gün önce durumu kritik 180 kişiyi kamptan çıkartmaya çalıştıklarını söyleyen Ömer, rejimin keskin nişancıları nedeniyle geri dönmek zorunda kaldıklarını açıkladı.  

Muhalifler bir yaşlı ve bir çocuğun kampın etrafındaki bağlarda yiyecek ararken keskin nişancılar tarafından vurularak öldürüldüğünü iddia etti. 

Birleşmiş Milletler (BM) de yaklaşık 20 bin Filistinlinin kaldığı Yermuk Kampı'ndaki insani durumun felaket boyutlarına ulaştığı uyarısında bulundu. 

Gıda sıkıntısı nedeniyle kadınların doğum sırasında öldüğünü söyleyen BM Sözcüsü Chris Gunness, kamptakilerin bayat sebzeler, hayvan yemi ve suyla karıştırılan baharat gibi şeylerle hayatta kalmaya çalıştığını söyledi.

Gunness 'ilkel koşullarda korkunç acıların' yaşandığını açıkladı ve kampa insani yardıma izin verilmesi için savaştaki tüm taraflara çağrı yaptı.

Al Jazeera

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum