1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yerli ve milli oluyoruz, torunun doğumu için Amerika’ya gidiyoruz!
Yerli ve milli oluyoruz, torunun doğumu için Amerika’ya gidiyoruz!

Yerli ve milli oluyoruz, torunun doğumu için Amerika’ya gidiyoruz!

Tanju Çolak, katıldığı bir televizyon programında, "Bu kadar yabancıyı sevmiyorum, bu kadar yabancının Türkiye'ye gelmesine gerek yok" ifadelerini kullandı.

23 Kasım 2021 Salı 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Tanju Çolak aktif sporculuk zamanlarında da magazin malzemesi olan birisiydi. Yıllar geçmesine rağmen Çolak’ın hayatında çok değişen bir şey olmadı.

Cari hükümete yakın televizyon ve gazeteler tarafından her gün konuk edilen Tanju Çolak “yabancı düşmanlığını” normalleştirecek şeyler söylemek için de aynı platformları kullanıyor. Futboldan başlayarak yabancıların varlığına duyulan öfkeyi dillendirirseniz bu iş birileri için "spor" haline gelecektir.

Ne yazık ki Türkiye’de artık iş bu boyutları çoktan aştı. Mülteci karşıtlığı gittikçe normalleşiyor. Tanju Çolak belki buradan aldığı güçle A Spor da katıldığı programda şunları dile getirebiliyor: "Bu kadar yabancıyı sevmiyorum. Bu kadar yabancının Türkiye'ye gelmesine gerek yok. Biz bize yeteriz. Hem milli, hem yerli olalım.”

Hem yerli hem milli Tanju Çolak devamında ise yabancı düşmanlarının ortak özelliği akıl ve mantık yoksunluğunu gösteren bir duruma düşüyor. Programın sunucusu olan kişinin "Bu arada dede oluyorsun...” demesi üzerine Çolak, “Evet Amerika'ya gidiyoruz yarın, dede olacağız inşallah.” diyerek cevap veriyor.

“Bu kadar yabancının Türkiye'ye gelmesine gerek yok” çağrısıyla Tanju Çolak’ın torunun doğumu için ABD’yi tercih etmesi “yerli ve milli olmanın” ahlaklı olmakla doğrudan bir ilişkisi olmadığını kanıtlıyor. Yerli ve milli olanlar eğer ki cepleri doluysa yerli olmayan dünyanın geri kalanının geniş imkanlarından sorumsuzca faydalanıyorlar! Olan yine bu edebiyatla zihni iğdiş edilen garibanlara oluyor!  

HABERE YORUM KAT

7 Yorum