1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yenilen Pehlivan Kavgaya Doymaz!
Yenilen Pehlivan Kavgaya Doymaz!

Yenilen Pehlivan Kavgaya Doymaz!

Zaman’da kışkırtıcı yazılarıyla sivrilen Mümtazer Türköne 17 Aralık’ta kalmış!

31 Mart 2014 Pazartesi 14:51A+A-

HAKSÖZ-HABER

Zaman gazetesinde seçim sürecinde kaleme aldığı keskin yazılar, geliştirdiği iddialı tahminler ve hamasi söylemleriyle açıkça gerilim siyasetine oynayan Mümtazer Türköne seçim sonuçlarının görmezden gelinebileceğini sanıyor ve yeni muharebelerden medet umuyor!

“Nerede kalmıştık” başlığını attığı bugünkü yazısında Başbakan’ın kaybetmediğini ama kazanmadığını da ileri süren Türköne savaşın bir dizi muharebeden oluştuğunu ifade ederek, bir anlamda düne kadar abartılı söylemleriyle kışkırttığı Gülen camiasına bir tür tesellide bulunmuş. 

İlginç olan şey şu ki, “yargı kararını verecek, kelleler düşecek” türünden sözler sarfetmiş yazarın hala Tayyip Erdoğan’ı gerilim siyaseti yürütmekle eleştirebilmesi! Yine AK Parti’nin seçim harcamalarının büyüklüğünden dem vuran Türköne bunların nasıl finans edildiğini soruyor ama CHP’nin kampanyasını sanki hiç görmemiş gibi davranıyor.

Türköne bu şekilde Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturamayacağını da her zamanki çokbilmiş tarzıyla ifade etmiş. Gerçekten de, öngörüsünün ne kadar kuvvetli ve açık olduğu daha bugün net bir şekilde açığa çıkmış bir kişinin aylar sonrası için aynı pervasızlıkla yeni bir öngörüde daha bulunmaktan çekinmemesi ne garip değil mi?

 Ve yazısını şöyle bitiriyor:

“…Bir dönemeç daha geride kaldı. Türkiye'nin 17 Aralık öncesine dönme ihtimali mevcut değil. Önümüzde yeni dönemeçler var. Onlar da geçilecek ve geride ne kalacak? Geride kalanlar arasında, hâlâ uygulanmayan mahkeme kararlarının, yürütülemeyen soruşturmaların yer alması ihtimali var mı? Kaldığımız yer, başladığımız yer. Hâlâ 17 Aralık'tayız.”

Kal, kal sen orada kal! Böylelikle hem kendini daha rahat avutursun, hem de aylardır kışkırtıcı yazılarınla, meydan okuyan sözlerinle “acaba üstadın bir bildiğimi var?” diye umut verdiğin Zaman okuyucularının yeni durumu biraz daha kolay hazmetmelerine faydan olur! 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum