1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Yeni Türkiye'de Darbeci Anlayışa Yer Yok"
"Yeni Türkiye'de Darbeci Anlayışa Yer Yok"

"Yeni Türkiye'de Darbeci Anlayışa Yer Yok"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Önemli bir seçime gidiyoruz. Bu bir referandum. Eski Türkiye'yi isteyenlerle yeni Türkiye'yi kurmak isteyenler arasında bir mücadele" dedi.

30 Nisan 2015 Perşembe 17:58A+A-

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Darbeci anlayışa yer yok yeni devlet yapılanmasına, paralel devlet yapılanmasına KCK yapılanmasına Yeni Türkiye'de yer yok ve Yeni Türkiye'yi inşallah hep birlikte inşa edeceğiz" dedi. 

ATO Congresium'da Ankara Otobüs ve Minibüsçü Esnafı Toplantısı'na katılan Akdoğan, siyasette Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan AK Parti'nin milletin emanetini yüklendiğini belirterek, "Milletin yönetime el koymasının adıydı AK Parti. Ve bu emaneti Allah'ın izniyle hiç yere düşürmedik" diye konuştu. 

Akdoğan, AK Parti'nin yaptığı icraatlara dikkati çekerek, "Siz biliyorsunuz, 6 bin kilometre bir yol vardı, şimdi 24 bin kilometre oldu. Düşünün en düşük memur maaşı 390 lira yani bizim öğrencilere verdiğimiz burs kadardı. Şimdi 2 bin 100 lira oldu" dedi. 

Asıl büyük başarının Türkiye'de hak ve özgürlükleri geliştirmek, milletin emanetine sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Akdoğan, "Çok saldırılar oldu. Bildiriler, kapatma davaları, darbe girişimleri, sabotajlar. Bunların hepsine karşı bu hükümet milletin iktidarına, milletin iradesine sahip çıktı." şeklinde konuştu. 

"Eski Türkiye'yi isteyenlerle Yeni Türkiye'yi kurmak isteyenler arasında bir mücadele"

Eski Türkiye'yi isteyenlerle Yeni Türkiye'yi kurmak isteyenler arasında bir mücadele olduğunu belirten Akdoğan, "Gezi olayları oldu, 17 Aralık oldu, milletin iradesine tasallut etmeye çalıştılar, darbe girişimleri oldu, hep siz vardınız. Tayyip Erdoğan dik durdu, siz de onun arkasında durdunuz. Yine önemli bir seçime gidiyoruz. Bu bir referandum. Eski Türkiye'yi isteyenlerle yeni Türkiye'yi kurmak isteyenler arasında bir mücadele. Bir tarafta şer cephesi, diğer tarafta AK Parti kadroları var" dedi.  

7 Haziran'da yapılacak genel seçimleri önemli gördüklerinin altını çizen Akdoğan şöyle devam etti: 

"Biz bu seçimi önemli görüyoruz. Çünkü AK Parti güçlü olursa yeni anayasa yapılabilir. Biz önemli görürken birileri de hayat-memat meselesi görüyor. Kim onlar? Darbeciler, vesayetçiler... AK Parti güçlü bir şekilde iktidar olursa Yeni Türkiye'de bize yer yok diyorlar. Evet, size yer yok. Darbeci anlayışa yer yok. Yeni devlet yapılanmasına, paralel devlet yapılanmasına, KCK yapılanmasına Yeni Türkiye'de yer yok. Yeni Türkiye'yi inşallah hep birlikte inşa edeceğiz."

AA

HABERE YORUM KAT