1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Yeni Şafak’ın Ruhani'si!
Yeni Şafak’ın Ruhani'si!

Yeni Şafak’ın Ruhani'si!

Yeni Şafak, İran’ı şirin gösterme çabalarını Ruhani’nin Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik muhtemel harekâtına yönelik sözlerini çarpıtma pahasına sürdürmüş!

09 Ekim 2019 Çarşamba 16:54A+A-

Bugün bütün medya organlarında İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Türkiye’nin harekat hazırlığına karşı çıkan sözleri yer aldı. İran Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında olduğu gibi Ruhani’nin açıklamasında da tereddüde yer vermeyecek şekilde operasyona karşı olunduğu mesajı net biçimde ifade ediliyordu.

Örneğin Euronews’te yayınlanan haberde İran’ın pozisyonu şu şekilde belirtilmekteydi:

“İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye'nin güney sınırını hakkında endişeleri anladıklarını ancak askeri operasyonun doğru seçenek olmadığını açıkladı.

İran resmi haber ajansının IRNA'da yer alan habere göre Ruhani, "Amerikan askerleri bölgeden ayrılmalı, Kürt güçleri de Suriye ordusunu destelemeli" ifadelerini kullandı….

İran: Suriye'de olası bir askeri operasyona karşıyız

Geçtiğimiz gün, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapmayı planladığı askeri müdahaleye karşı olduklarını söylediğini" ifade etmişti.

Bakanlığın resmi sitesinde yapılan yazılı açıklamada, "Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duyulması gerektiği" vurgulanmıştı.

Yani İran tarafı özetle Türkiye’nin haklı olduğu şeyler olabilir ama operasyon yanlış demekteydi. Üstelik Türkiye’ye yönelik Esed’le ilişkiye geçme, Esed rejimini tanıma ısrarını da bu vesileyle bir kez daha tekrar etmekteydi.

Yeni Şafak ise ilginç bir şekilde Ruhani’nin mesajını kırpmış ve İran’ın Türkiye’nin operasyonunu desteklediği sonucu çıkartılacak bir haberi sayfalarına taşımıştı.

Anlaşılan o ki, Yeni Şafak sürekli koruyup, kolladığı İran imajının olumsuzlaşmasını istemiyor. Bu yüzden Ruhani’nin açıklamasını kafasına göre kırpıyor. İyi ama bu gerçeği çarpıtmak değil midir? Bunun ardında Avrasyacılık siyaseti mi yatıyor, ekonomik ilişkiler mi bilemeyiz ama işlediği bunca zulme rağmen hala İran’ı sevimli gösterme çabasının hiç ama hiç yakışık almadığını belirtelim!

*

Yeni Şafak’ın bahse konu haberi:

İran Cumhurbaşkanı Ruhani Fırat’ın doğusuna harekatı yorumladı: Türkiye haklı

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesinin ardından, dünya Suriye-İran sınırında yaşanan gelişmeleri kilitlendi. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, TSK'nın başlatacağı askeri harekata ilişkin, "Türkiye, güney sınırındaki endişeleri konusunda her türlü hakka sahip" değerlendirmesinde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeydoğusundaki PKK/YPG hedeflerine tarihinin en büyük askeri harekatını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Suriye-Türkiye sınırında yaşanan bu hareketliliği birçok ülke yakından takip ediyor. Önümüzdeki günlerde başlaması planlanan operasyonla ilgili İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den önemli bir açıklama geldi.

Ruhani, "Türkiye, güney sınırındaki endişeleri konusunda her türlü hakka sahip" değerlendirmesinde bulundu.

MSB: Harekat çalışmalarımız sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenleyeceği harekatın ne zaman başlayacağı? sorusu da merak ediliyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuya ilişkin, "Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte, intikaller, hazırlıklar sürmekte." ifadelerini kullandı.

Suriye ve Irak tezkeresi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda Cumhurbaşkanına verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkere TBMM'de kabul edilmişti.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum