1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yeni Şafak bildiriyor: İngiltere’den sonra şimdi de Almanya!
Yeni Şafak bildiriyor: İngiltere’den sonra şimdi de Almanya!

Yeni Şafak bildiriyor: İngiltere’den sonra şimdi de Almanya!

Yeni Şafak, Almanya’daki enflasyon hakkında yaptığı haberle neyi amaçlıyor?

16 Aralık 2021 Perşembe 10:26A+A-

HAKSÖZ HABER

İktidara yakın medya organları bir yerden emir almışçasına aynı haberleri yapıyor. ABD’de artan fiyatlar, İngiltere'de yaşamı imkansız faturalar derken şimdi sıra Almanya’ya gelmiş!

Doğrudan sormak istiyoruz: Amacınız nedir? Bu haberlerle insanların Türkiye’de yaşanan ekonomik darboğazı unutacağını mı sanıyorsunuz? Eğer öyle düşünüyorsanız haberlerinizin sosyal medya paylaşımlarının altına yapılan yorumları okumanızı öneririz…

İnsanların aklıyla dalga geçen haber anlayışı sorunu çözmek bir yana derinleştirerek iyice içinden çıkılmaz bir hal almasını sağlıyor. Türkiye’de yaşananları görmezden gelirken başka ülkeler hakkında “ekonomik kriz” haberleri yapmanız ortamı daha çok geriyor.

Daha önce de demiştik, iyilik yaptığını sanırken kötülük yapmak böyle bir şey olsa gerek! Hata anlaşılabilir bir şeyken hatada ısrar etmenin hiçbir izahı yok. Kendinizi komik duruma düşürüp sözünüzün değerini ortadan kaldırmak inandırıcılığını bitiriyor!

Yeni Şafak'ın “Almanya’da enflasyon artışının son 29 yılın en yüksek seviyesine ulaşması ile gıda, ulaşım, akaryakıt, gaz, elektrik ve kiralara yapılan zam haberleri peş peşe gelmeye başladı.” üst başlığıyla yapılan paylaşım sosyal medyada dalga konusu haline geldi!

ENAG, Türkiye’de yıllık TÜFE’yi yüzde 58,65 olarak açıklarken kasım ayındaki artışsa yüzde 9,91 olarak ölçümlendi. Almanya’daki zamların kat be kat fazlası Türkiye’de de yaşanıyor. Üstelik Türkiyelilerin gündelik harcamalarına da tesir eden bu artış doğrudan hayatı etkiliyor.

Durum buyken Yeni Şafak vb. yayın organlarının çizmeye çalıştığı tablo oldukça komik bir resim ortaya çıkartıyor. “Yapmayın” demekten başka bir şey gelmiyor elimizden… Her şeyi daha kötü hale getirmeyin!

HABERE YORUM KAT

14 Yorum