1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İngilizler kara kara faturaları nasıl ödeyeceklerini düşünüyorlarmış!
İngilizler kara kara faturaları nasıl ödeyeceklerini düşünüyorlarmış!

İngilizler kara kara faturaları nasıl ödeyeceklerini düşünüyorlarmış!

Ne olacak bu İngiltere’nin hali?!

02 Aralık 2021 Perşembe 12:43A+A-

HAKSÖZ HABER

İktidara yakın medyanın Türkiye’deki ekonomik darboğazı görmezden gelirken “gelişmiş ülkelerdeki” ekonomik gelişmeleri ön plana çıkartan haberlerine bir yenisi eklendi. Geçtiğimiz günlerde A Haber’in bu konuda hazırladığı bir içeriği incelemiştik.

Bu sefer de Yeni Şafak “İngilizler dertli: Faturaları düşürmek için nasıl ödeyeceğiz?” başlıklı bir haberle insanların aklıyla dalga geçti. İngiliz ekonomisi bitmiş olabilir. İngiltere’de milyonlar açlık sınırına dayanmış da olabilir. Ancak siz Türkiye ekonomisinin ahvalini görmezden gelip herkese İngiltere’nin hali pürmelalini anlatırsanız öfkeyi artırmaktan başka bir işe yaramaz bu. Çünkü kimse aptal yerine konulmaktan hoşlanmaz!

Türkiye'de enflasyonun başta dar gelirli insanlar olmak üzere toplum üzerinde ciddi bir baskı oluşturduğu süreçlerden geçerken İngiltere'deki enflasyondan bahseden bir haberin zamanlaması da oldukça manidar tabi ki! 

İyilik ettiğini düşünürken kötülük etmek böyle bir şey olsa gerek! Döviz kurundaki dalgalanmalar TL’yi ciddi bir değer kaybına uğratırken açıklanan bazı verilere göre 2021 senesinde dünyada dolar karşısında en büyük zararı gören para birimi TL oldu!

Türkiye’de de faturalarını ödeme noktasında kara kara düşünen insanlar var. Durumun İngiltere’den çok farklı olduğunu sanmıyoruz. Vaziyet böyleyken Türkiye merkezli yayın organlarının Türkiye’yi görmeden “cambaza bak!” misali başka bir yere işaret etmeleri oldukça komik oluyor!

HABERE YORUM KAT

10 Yorum