1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İnsanların aklıyla dalga geçen habercilik!
İnsanların aklıyla dalga geçen habercilik!

İnsanların aklıyla dalga geçen habercilik!

A Haber, ABD’deki enflasyonun derdine düşmüş!

24 Kasım 2021 Çarşamba 16:21A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de yaşanan ekonomik darboğaz haliyle bütün ülkenin gündeminde. Dolarda yaşanan anormal dalgalanmalar muhalefetin de hükümete yönelik itirazlarının başını çekiyor. İktidar ise ne yapmaya çalıştığı hakkında izah edici, mantıklı bir açıklama yapmamakta ısrar ediyor.

Tüm bunlar toplumsal gerginliğe sebep olurken ister istemez siyaset için argüman oluşturuyor. Sol-sosyalist örgütlerin başını çektiği topluluklar sokak eylemleri gerçekleştirmeye başladı bile. Bu gelişmeler siyasi amaçlarla olsun veya olmasın ekonomik darboğazın tartışılmaya devam edileceğini gösteriyor.

Peki, iktidara yakın medya bu yaşananlar karşısında ne yapıyor? Kafasını kuma gömen devekuşu nasıl saklandığını düşünüyorsa iktidar medyası da ekonomideki çalkantıyı görmezden geldiği vakit insanların da yaşananları unutacağını zannediyor. Ancak bundan ötesi de var!

A Haber, Türkiye’de dolar kurundaki dalgalanmayı görmezden geldiği gibi bir de ABD’deki enflasyon hakkında haberler yaparak Türkiyelilerin akıl sağlığı ile bir güzel dalga geçiyor! “ABD'de enflasyon 30 yılın zirvesinde! Temel ihtiyaç malzemelerine dahi erişilemiyor” başlığıyla paylaştıkları haberle içimize su serpen(!) A Haber’e teşekkür ediyoruz…

Bu tarz içerikler üretmeyip yaşananları gerçekçi bir dille, soğukkanlı bir şekilde izah etmeye çalışsalar herkes için daha hayırlı olacağının farkında bile değiller. Bu durumun farkında olmak için önce manipülasyon dışında bir yol bilmek gerekiyor ama nerede?!

ABD’deki enflasyon oranlarına bakıp burada yaşananların unutulacağını düşünmek için nasıl bir zihniyete sahip olmak lazım acaba? Cari hükümete her şeyden daha fazla zarar veren bağımlılık ilişkisinin ürünü olan medya organları insanları aptal yerine koyarak öfke ve gerginliği artırmaktan başka bir işe yaramıyor kısaca!

HABERE YORUM KAT

14 Yorum