1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen İçin Kolera Uyarısı: Tehlike Çanları Çalıyor
Yemen İçin Kolera Uyarısı: Tehlike Çanları Çalıyor

Yemen İçin Kolera Uyarısı: Tehlike Çanları Çalıyor

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, gerekli önlem alınmadığı takdirde Yemen’deki kolera salgınının kontrolden çıkabileceğini söyledi.

21 Mayıs 2017 Pazar 09:56A+A-

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’nün internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, “Yemen’de kolera ve şiddetli sulu ishale yakalananların sayısında yaşanan artış büyük kaygı oluşturuyor.” denildi.

AA’da yer alan habere göre, kolera teşhisi konulanların sayısının 17 binden fazla olduğu belirtilen açıklamada, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’nün gönderdiği ekiplerin şu ana kadar Amran, Hudeyde, Hacce, Dali, Taiz, İbb kentlerinde en az 3 bin hastayı tedavi ettiği aktarıldı.

“Hızlı Bir Şekilde Yayılıyor”

Açıklamada konuyla ilgili ifadelerine yer verilen örgütün Yemen’deki ekibinin başkanı Gassan Ebu Şear da koleranın çok hızlı bir şekilde yayıldığını vurgulayarak “tehlike çanlarının çaldığını” belirtti.

Yemen’deki sağlık sisteminin “bitkin bir hâlde” olduğunun altını çizen Ebu Şear, ülkedeki ilaç ve tıbbî malzeme stoklarının yeterli olmadığını dolayısıyla sağlık malzemeleri ithalatının kolaylaştırılması gerektiğini söyledi.

Ebu Şear ayrıca kolera tedavisinde kullanılacak 63 tonluk ilaç ve tıbbî malzemenin önümüzdeki günlerde Yemen’e ulaştırılacağını aktardı.

HABERE YORUM KAT