1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yasin Aktay: Muhaberat Devleti Kurmak İstediler
Yasin Aktay: Muhaberat Devleti Kurmak İstediler

Yasin Aktay: Muhaberat Devleti Kurmak İstediler

A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'nün sorularını yanıtlayan Yasin Aktay, Türkiye’de muhaberat devleti kurmak istediler, dedi.

26 Şubat 2014 Çarşamba 14:53A+A-

Türkiye’nin siyaset ajandasını değerlendiren Aktay; yasadışı dinlemeler ve ses kayıtlarına ilişkin kritik açıklamalar yaptı. Paralel dinlemelerle Türkiye’de muhaberat devleti kurmaya çalışıldığını belirten Aktay, " suçu tespit edilenin gözünün yaşına bakılmaz" dedi... 

Ciddi bir muhaberat devleti kurmaya çalışmışlar. Batılı basın burada üretileni oradan alıyor. Buradan üretilen ise yalan ve iftira ile çarpıtılıyor. Sadece bu bile Türkiye’de nasıl bir muhaberat düzeninin işliyor olduğunu gösteriyor. Muhaberat vardı, şu anda o muhaberatın tasfiyesi yönünde bir takım adımlar atılmaktadır. Tasfiye edilecek mi, edilecektir. Ama bunlar tabi ki hukuk çerçevesinde olacaktır. Hiç kimsenin endişeye kapılmasına gerek yok. Hükümetimiz McCarthyizm başlatacak değildir. İnsanları keyfi bir biçimde fişleyerek, bu mekanizmalardan devletten tasfiye edileceği yönünde bir takım algılar yaratılmaya çalışılıyor. Dikkat ediniz Emniyet Müdürlüğü’nde bir takım düzenlemeler yapıldı. Henüz bir kişinin bile işine son verilmiş değildir. Ama sanki büyük bir takip operasyon varmış gibi bir hava yansıtılmaya çalışılıyor. Suçu tespit edilenin gözünün yaşına bakılmaz. Başbakanın kriptolu telefonuna böcek yerleştiren başbakanı ya da herhangi bir bakanı dinlemeyi göze almış o cüreti göstermiş hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmaz. çünkü bunlar ciddi anlamda casusluk kapsamına giren faaliyetlerdir.

HABERE YORUM KAT