1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Yasa Dışı Dinleme" Operasyonlarında 34 Gözaltı
"Yasa Dışı Dinleme" Operasyonlarında 34 Gözaltı

"Yasa Dışı Dinleme" Operasyonlarında 34 Gözaltı

"Yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen Gaziantep ve Şanlıurfa merkezli soruşturmalar kapsamında 34 emniyet mensubu gözaltına alındı.

05 Ocak 2015 Pazartesi 15:34A+A-

Alınan bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının yasa dışı dinlemelere ilişkin sürdürdüğü soruşturma kapsamında Adıyaman, Kayseri, Afyonkarahisar, Batman, Bingöl, Hatay, Erzurum, Karabük, Kilis, Malatya, Tunceli ve Gaziantep'te operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında şube müdürü, amir, başkomiser ve polis memurlarının bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin; iş adamı, siyasetçi ve kamu görevlilerini yasa dışı dinledikleri iddia edildi. 

Bu arada 2 kişinin arandığı kaydedildi. 

Batman

Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda İl Emniyet Müdürlüğünde görevli başkomiser Ş.G evinde gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen Ş.G'nin ifade işlemlerinin ardından Gaziantep'e gönderileceği öğrenildi.

Erzurum

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, bir komiser ve bir polis memuru gözaltına alındı.

Şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin ardından Gaziantep'e gönderildiği belirtildi.

Afyonkarahisar

İl Emniyet Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonda, Dinar İlçe Emniyet Müdürülüğünde görevli emniyet amiri A.Y. ile Kocatepe Polis Merkezi Amirliğinde görevli emniyet amiri A.Ö. gözaltına alındı.

Karabük

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının yasa dışı dinlemelere ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında Karabük'te de eş zamanlı operasyon yapıldı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda polis memuru Y.K. gözaltına alındı.

Y.K'nın emniyetteki işlemlerinin ardından Gaziantep'e gönderildiği öğrenildi.

Şanlıurfa merkezli soruşturmada 14 gözaltı

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının yasa dışı dinlemelere ilişkin sürdürdüğü soruşturma kapsamında 11 ilde operasyon düzenledi.

Operasyonda; aralarında şube müdürü, amir, başkomiser ve polis memurlarının bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. 

Şüphelilerin; iş adamı, siyasetçi, kamu görevlilerini yasa dışı dinledikleri öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT